Haberler

Sakarya Kendi Enerjisini Üretecek

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında devam eden Akçay Barajı yapım çalışmalarını inceledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında devam eden Akçay Barajı yapım çalışmalarını inceledi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten proje ile ilgili bilgiler alan Başkan Toçoğlu, Akçay Deresini yönlendirmek için projelendirilen 290 metrelik tünelde yapım çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Toçoğlu ayrıca Akçay Barajı ile Hızırilyas Su Yönetim Merkezi arasında bağlantı sağlayacak 43 kilometrelik hattın da 20 kilometresinde işlemlerin sonlandığını aktardı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Başkan Toçoğlu, "Baraj gövdesinde imalat çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sapanca Gölü'ne alternatif olacak Akçay Barajı'nda 20 milyonluk aktif hacimle birlikte şehrimize 40 milyon metreküplük yeni bir içmesuyu kaynağı kazandırmış olacağız. Projemizin tamamlanmasıyla şehrimizin 50 yıllık içmesuyu ihtiyacını Akçay Barajı'ndan karşılayacağız. Sapanca Gölü'nden şehrimize verilen sudan önemli ölçüde tasarruf sağlanacak. İçmesuyu konusunda ileriye dönük yatırımlarımız ise artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde ulaşıma, altyapıya, kültür sanata, çevre ve spora önemli yatırımlar kazandırdık. Ayrıca ülkemiz için stratejik öneme sahip kendi enerjisini üretme hususunda da yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünün bilincindeyiz. Dünyanın gelişmiş ülkeleri ve bizim ülkemizde de son yıllarda enerji alanında çok ciddi yatırımlar yapıldı. İnşallah inşa ettiğimiz Akçay Barajı üzerine 3 adet hidroelektrik santrali inşa edeceğiz. Sakarya kendi enerjisini üreten şehir olacak. İkramiye, Hacımercan ve Hızırilyas'ta inşa edilecek tesisler ile yıllık 40 milyon kilovat olan enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız" diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu şunları söyledi; "Yaklaşık 100 milyonluk yatırımla şehrimize alternatif içmesuyu kaynağı kazandırıyoruz. 65 metre yüksekliğe sahip olacak Akçay Barajı uzun yıllar Sakarya için önemli bir alternatif içmesuyu işlevi görecek. Yeni dönem belediyecilik anlayışı ile gece gündüz çalışarak şehrimizin sosyal alanlardaki yatırımlarının sınırlarını genişletiyoruz. Tüm ilçelerimizde içmesuyunu garanti alma adına çalışmaya devam edeceğiz." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Toçoğlu Pamukova Sakarya Akçay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title