Haberler

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki Yasa Dışı Dinleme İddiaları

"Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" suçlarından haklarında dava açılan, eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

"Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" suçlarından haklarında dava açılan, eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklardan bazıları ile müştekiler Hayati Bayazıt, Mustafa Taş, Yunus Yaman, tutuklu müşteki emniyet müdürü Nadi Şimşek ile avukatlar hazır bulundu.

Müşteki emniyet müdürü Hayati Bayazıt, olayı bir gazeteden öğrendiğini belirterek, "Bu haber üzerine benim ve ailemin psikolojisi bozuldu, ben de ruhsal bozukluk sebebiyle tedavi gördüm. Bu bilgileri sızdıranlar ve gazete hakkında davacı oldum. Herhangi bir sonuç alamadım, bu davadan da alabileceğimi düşünmüyorum. Hukuka olan güvenim, bu manada sarsıldığı için davadan çekiliyorum, şikayetçi değilim" diye konuştu.

Müşteki Yunus Yaman da kendisine ait üç telefon hattının dinlendiğini gazeteden öğrendiğini, haber üzerine ailesiyle birtakım problemler yaşadığını belirterek, buna sebebiyet veren herkesten şikayetçi olduğunu kaydetti.

Müşteki Mustafa Taş da soruşturma aşamasında verdiği beyanı doğrulayarak, sanıklardan şikayetçi oldu.

Sanıklar Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın avukatı Orhan Gür, "Müvekkillerim farklı dönemlerde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmüşlerdir. Aralarında menfaat çatışması söz konusu değildir. Her iki sanık yönünde vekillik görevime devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Gür, ayrıca müvekkillerinin adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Cüneyt Şaylı, Gür'ün müvekkillerinin adli kontrol kararının kaldırılması talebinin reddine, sanıkların ifadelerinin alınabilmesi için yeniden çağrılmalarına, menfaat çatışması nedeniyle sanıklar Aktaş ve Bilkay vekilinin sanıklardan birini seçmesi hususunda yeniden ihtarda bulunulmasına karar verilmesini istedi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Aktaş ve Bilkay vekilinin adli kontrol kararının kaldırılması ve menfaat çatışmasına ilişkin talep edilenleri değerlendirmenin yetkili heyetçe yapılmasına, bu aşamada karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Duruşma, 3 Eylül'e ertelendi.

Olay

Eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" suçlarından dava açılmıştı.

Buna ilişkin hazırlanan iddianamede, eski AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Ferizli L Tipi Cezaevi Müdürü Metin Sönmez, Sakarya Valiliği Hukuk İşleri Müdürü Mustafa Taş, Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili İsmail Güzel, Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Orhan Bayraktar, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un Danışmanı Süleyman Karakuş, Emniyet Müdürü Oğuz Çuhadar, polis memurları Erdal Karataş ve Ayhan Kibaroğlu'nun Ergenekon terör örgütü, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Emniyet Müdürleri Nurgül Ada, Mehmet Fatih Ersoy, Yüksel Usta, Şinasi Dur, Hayati Bayazıt ve Nadi Şimşek, Emniyet Amiri Hüseyin Kopuzoğlu, polis memurları Mustafa Remzi Der, Tekin Polat ve Yunus Yaman'ın organize suç örgütü faaliyetleri kapsamında dinlendiği, memur raporunda ve mahkeme talep yazısında bu kişilerin görevlerine ilişkin bilgiye yer verilmediği öne sürülmüştü.

Sanıklardan Mustafa Aktaş'ın 16 kez, Ali Bilkay'ın da 11 kez 3 yıl 2 aydan 14 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları, toplamda Aktaş'a 50 yıl 8 aydan 236 yıl, Bilkay'a 34 yıl 10 aydan 162 yıl 3 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Aktaş Mustafa Taş Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title