Haberler

Sakarya'dan İstanbul'a Son Tren Uğurlandı

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi çalışmaları nedeniyle 2 yıl süreyle yapılamayacak olan Adapazarı-İstanbul seferini yapan son tren, Haydarpaşa'ya hareket etti.

Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi çalışmaları nedeniyle 2 yıl süreyle yapılamayacak olan Adapazarı- İstanbul seferini yapan son tren, Haydarpaşa'ya hareket etti.

Ankara- İstanbul arasını 3 saate indirecek Ankara- İstanbul YHT Projesi'nin Köseköy-Gebze kesiminin yapım çalışmaları nedeniyle Eskişehir- İstanbul hattı, yarından itibaren 24 ay süreyle kapatılacak. Sakarya'dan İstanbul ya da İzmit'e trenle gidenler yarından itibaren otobüsleri kullanacak.

Adapazarı-İstanbul arasındaki son seferi yapan "11617" sefer sayılı tren, Adapazarı Garı'ndan Haydarpaşa'ya uğurlandı.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde dönercilik yaptığını ifade eden Kadir Ayvez, her gün trenle işe gidip geldiğini söyledi. Ayvez, "Ama bugün son. O yüzden otobüslerle işe gideceğim. Her saat tren bulabildiğim için rahat ediyordum, otobüsler öyle değil" dedi.

Adapazarı Garı'nda 20 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Kamuran Yıldız da müşterilerinin çoğunluğunun tren yolcusu olduğunu, ancak daha iyi hizmet alabilmek için duruma katlanacaklarını söyledi.

Tren seferlerinin sona ermesiyle müşterilerinin azalacağını kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"Sadece biz değil, burada çok sayıda esnaf var ve bunların hepsi etkilenecek. İşlerimizdeki canlılık epey azalacak. Ama inşallah 2 yıl sonra yine aynı hareketliliği kazanırız. 2 yıl sıkıntı yaşarız ama ben gelecekten umutluyum. Burada çalışmaya devam edeceğim. Çünkü müşterilerimin bildiği yer burası. Daha iyi hizmetler gelecek. Ben garın eskisinden daha da hareketleneceğine inanıyorum." - SAKARYA

Kaynak: AA / Güncel

Haydarpaşa İstanbul Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title