Haberler

Sakarya'da "Tarla Günü" Etkinliğine Doğru

Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, tohumculuk sektörünü ve mısır üreticilerini Tarla Günü'nde buluşturuyor.

Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, tohumculuk sektörünü ve mısır üreticilerini Tarla Günü'nde buluşturuyor.

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır Araştırma Enstitüsünün, geliştirdiği yeni mısır çeşitlerini, 27 Eylül günü mısır üreticilerine ve tohumculuk sektörüne tanıtmak amacı ile Tarla Günü düzenleyeceği belirtildi.

Açıklamada, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün yüksek verimli yeni mısır çeşitlerini ve tohum üretiminde kullanılan ıslah materyalini Tarla Günü ile mısır üreticilerine ve tohumculuk sektörünün temsilcilerine tanıtacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tarla Günü'nde 1950 yılında başlanan melez mısır ıslah çalışmaları sonucu bu güne kadar geliştirilen yüksek verimli hibrit mısır çeşitlerinden, üretimdeki 13 çeşidin tanıtımı yapılacaktır. Bu çeşitler arasında mısır silajı yapımına uygun çeşitler olduğu gibi tane mısır üreticilerinin ilgisini çekecek mısır çeşitleri de bulunmaktadır. Tarla Günü'nde ayrıca tohumculuk sektörünü yakından ilgilendiren, hibrit mısır tohumu üretiminde kullanılan ve tohum verimleri yüksek bin 500'den fazla ebeveyn ıslah materyalleri hakkında da bilgi verilecektir. Mısır konusunda faaliyet gösteren sektörün tüm temsilcileri, mısır üreticilerimiz ve tüm halkımız Tarla Günümüze davetlidir."

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title