Haberler

Sakarya'da Katı Atık Entegre Tesisi Kapasiteyi Artırmak İstedi Semt Sakinleri Öfkelendi

Sakarya'da katı atık entegre tesisi kapasiteyi artırmak istedi semt sakinleri öfkelendi Sakarya Pamukova İlçesi'nde faaliyet gösteren ve çevreye yaydığı koku ile tepki çeken Katı Atık İşleme Entegre Tesisi'nin kapasite artırımı ÇED bilgilendirme toplantısı sırasında gergin anlar yaşandı.

Sakarya'da katı atık entegre tesisi kapasiteyi artırmak istedi semt sakinleri öfkelendi

Sakarya Pamukova İlçesi'nde faaliyet gösteren ve çevreye yaydığı koku ile tepki çeken Katı Atık İşleme Entegre Tesisi'nin kapasite artırımı ÇED bilgilendirme toplantısı sırasında gergin anlar yaşandı. sert tartışmalar nedeniyle toplantı yarıda kaldı.

Pamukova ilçesinin Karapınar semtinde 3 yıl önce kurulan Katı Akım İşleme Entegre Tesisi toplantıda, firma yetkilileri sunum yaparken tesisten çevreye yayılan koku için ciddi yatırımlar yapıldığını, tesise gelen hammaddelerin açıkta depolanmadığını söyleyince Karapınar mahallesi sakinlerini " Yalan söylüyorsun " diyerek firma yetkilisine müdahale etti. Toplantıya katılan kadınların sert tepkileri üzerine sunum yarıda kalırken Karapınarlı kadınlardan Şaziye Çapkın göz yaşları içinde çantasından çıkardığı ilaçları göstererek iki senden bu yana tedavi gördüğünü, katı atık tesisinin kendini hasta ettiğini iddia etti. " İki senden beri ben bu ilaçları kullanıyorum. Evim tesisin dibinde. Benim evimi satıp gitmem mi lazım ? Çoluğum çocuğum bu tesis yüzünden dağıldı. Bir çanta ilaç kullanıyorum ben. İstemiyorum bu fabrikayı burada. Psikolojimi bozuldu" dedi.

Aysel Sarıoğlu ise Geyve, Alifuatpaşa ve Pamukova'nın çöpünün kamyonlarla her gün evinin önünden geçerek fabrikaya gittiğini, çöp kamyonlarından akan suların çevreye koku saldığını ifade ederek " Bir çamaşır dahi asamıyoruz. Yola dökülen çöp suları ve fabrikadan yayılan koku çamaşırlarımıza siniyor." diye konuştu.

Fabrikanın bahçesine giren kedilerin bile öldüğünü iddia eden mahalle sakinleri, İlçeden köye gelirken otobüslerin kendilerini bu fabrikanın önünde koku nedeni ile indirmek istemediğini de ifade ettiler.

Mahalle sakinlerinin şikayet ve tepkilerine toplantıda bulunan fabrikanın İş Geliştirme ve Kamu İşleri Yöneticisi Tolga Eren cevap verdi. Eren, fabrikanın 4-5 yıldan bu yana faaliyet gösterdiğini, 25 yıl daha faaliyet göstereceğini söyleyerek " Fabrikanın kapatılması veya bir başka yere gitmesi söz konusu değil. Koku konusunda gerekli tedbirler alınacaktır. Vatandaşların şikayetlerini dinledik. Bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Çözebildiklerimizi en kısa zamanda çözeceğiz. Halkın rahat bir yaşam sürmesi için tüm tedbirlerin alınması için çalışacağız " dedi.

Jandarmanın da geniş güvenlik önlemleri aldığı toplantı yarıda kalırkenş, mahalle sakinleri şikayetlerinin kısa zaman da giderilmemesi halinde fabrika önünde eylem yapacaklarını belirterek olaysız bir şekilde evlerine döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karapınar Pamukova Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title