Haberler

Sakarya'da İşçilerin İstedikleri Zammı Alamadığı İddiası

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde istedikleri zammı alamadığı iddiasıyla greve çıkan ÇELİK-İŞ üyesi 105 işçiden 88'i fabrika önündeki eylemine devam ediyor.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde istedikleri zammı alamadığı iddiasıyla greve çıkan ÇELİK-İŞ üyesi 105 işçiden 88'i fabrika önündeki eylemine devam ediyor.

1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) araç motoru ve kablosu üreten bir fabrikada çalışan 105 işçi, sözleşme kapsamında istedikleri zammı alamadıkları gerekçesiyle 63 gün önce grev başlattı.

İşçilerden bazıları, seslerini daha çok duyurmak amacıyla fabrika önüne kurulan çadırda 14 gündür açlık grevi yapıyor. Zaman zaman rahatsızlanan işçiler, fabrika önünde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelerde tedavi altına alınıyor.

ÇELİK-İŞ Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, haklarının bir türlü işveren tarafından verilmemesinden dolayı greve çıktıklarını anlattı.

Grevde 63. günü tamamladıklarını, açlık grevininse 14 gündür devam ettiğini aktaran Kurt, sağlık sorunları nedeniyle birçok işçinin grevi bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Kurt, kendisinin ve baş temsilcinin grevi sürdürdüğünü dile getirdi.

Kurt, bir yıllık işçiye sosyal haklar ve ikramiye içinde olmak koşuluyla talep edilen maaşın bin 470 lira olduğunu belirterek, "Burada mücadelemiz, asla ve asla bir iş yerini durdurmak, zarara uğratmak değil, sadece vermiş olduğumuz rakamlar üzerinden haklarımızı arıyoruz." diye konuştu.

Grevdeki işçilerden Şengül Kaptan da arkadaşlarının 14 gündür açlık grevinde olduğunu belirterek, "Durumları kötüye gitmek üzere. Sesimizi kimse duymuyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Arifiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title