Haberler

Sakarya'da İki Üniversite Öğrencisinin Öldüğü Kaza

Adapazarı'nda tramvayın çarpması sonucu hayatını kaybeden Zeynep Kılıç (19) ve Tekin Dündar'ın (20) sınıf arkadaşları büyük üzüntü yaşıyor.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde tramvayın çarpması sonucu ölen Zeynep Kılıç (19) ile Tekin Dündar'ın (20) okulunda yas var.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sekreteri Necati Kırdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıç ve Dündar'ın okullarının Yaşlı Bakım Programında eğitim gördüklerini söyledi.

Öğrencilerin, arkadaşlarının ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak için otobüs tahsis etmeleri için dilekçe verdiklerini ve bunun kabul edildiğini dile getiren Kırdemir, "Öğrencilerin yanına öğretim görevlilerimizi görevlendirdik. 45'er kişiden iki otobüsle 90 öğrencimizi götüreceğiz" dedi.

Kırdemir, cenazelerin İstanbul Adil Tıp Kurumu'ndan alınarak memleketlerine intikal ettirildiğini bildirdi.

Öğrenci Ümit Ünsal da kazada hayatını kaybeden sınıf arkadaşları Kılıç ve Dündar'ı çok sevdiğini belirtti. Dündar ile daha samimi olduğunu vurgulayan Ünsal, "Tekin, iyi kalpli biriydi. İki yılımız beraber geçti, çok üzgünüz. Biz de olayı haberlerde öğrendik. Hastaneye gittik ama yapabileceğimiz bir şey yoktu, yazıları böyleymiş. Tekin ile Kılıç, sınıftan arkadaşlardı, sevgili değillerdi. Dersleri orta seviyedeydi, başarısız değildi. İntihar vakası olacak bir şey yoktu, bazı haber siteleri öyle yazmış, biz öyle bir ihtimal vermiyoruz. İkisi de hayata güzel bakıyorlardı, bizden daha neşelilerdi" diye konuştu.

Arkadaşlarıyla gülerek vedalaşmış

Zeynep Kılıç'ın yurt arkadaşı Deniz Bayraktar da onun güler yüzlü olduğunu ve yurtta hiçbir sıkıntısının bulunmadığını söyledi. Olay öncesinde okuldan çıktıklarını ve kendisiyle görüştüğünü aktaran Bayraktar, "Şen şakraktı her şeye güler eğlenirdi, bir problemi de yoktu. Zeynep ile olay olmadan bir saat önce görüştük, gülerek 'ben gidiyorum' dedi, vedalaştık, 'çarşıya gidiyorum' dedi, başka bir şey demedi" ifadesini kullandı.

Okulun öğrenci konseyi başkanı Ahmet Bozkurt ise arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Tekin'le muhabbetimiz vardı, iyi bir insandı, hiç beklemediğimiz bir şeydi, şoke olduk" diye konuştu. Bozkurt, "Zeynep zaten mutlu bir kızdı, paylaştığı fotoğraflarda hep gülüyordu, böyle olması aklımıza bile gelmezdi" dedi.

Ahmet Bozkurt, Tekin Dündar'ın bir süre önce amcasını yaklaşık 10 gün önce de dedesini kaybettiğini sözlerine ekledi.

Bu arada arkadaşları, Tekin Dündar'ın Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Zeynep Kılıç'ın Kütahya'da son yolculuğuna uğurlanacağını bildirdi.

Adapazarı'nda dün akşam, kent merkeziyle Arifiye ilçesi arasında yolcu taşıyan tramvay, Donatım hemzemin geçidi yakınlarında Zeynep Kılıç (19) ile Tekin Dündar'a (20) çarpmıştı. Kılıç ve Dündar olay yerinde hayatını kaybetmişti. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Bozkurt Tekin Dündar Zeynep Kılıç Adapazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title