Haberler

Sakarya'da Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan davada, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Adil Öksüz'ün gıyaben bulunduğu 224 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, 138 tutuklu sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınan duruşmada, tutuklu sanıkların savunmasının alınmasına devam edildi.

Tutuklu sanıklardan eski astsubay Erkut Çörtenlioğlu, savunmasında, savcılıktaki ifadesini kabul etmediğini, emir üzerine Çark Kışlası'nda toplandıklarını, buradan valiliğe gittiklerini söyledi.

Çörtenlioğlu, belli bir süre yol kenarındaki arazide beklediğini, sonra vatandaşlarla karşı karşıya gelmemek için kendisine en yakın yer olan valilik binasına gittiğini ileri sürerek, "Halk gelmeye başlamıştı. O sırada kendimi korumak için ve yaşadığım korkuyla havaya iki el ateş ettim. Kimseye zarar vermedim. Valilik makam kapısına birkaç metre kala elimden yaralandım. Kim ateş etti, anlayamadım. Valilik binasına girdim, bana yardım ettiler. Bir odaya gizlendik. Polis geldi, silahlarımız teslim ettik, onlara sığındık. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." dedi.

"1 veya 2 el havaya ateş ettiğimi hatırlıyorum"

Tutuklu sanık eski astsubay Kemal Erseçen de savunmasına, savcılıktaki ifadesini kabul etmediğini söyleyerek başladı.

Sakarya Valiliğine gittiklerinde, eski Merkez Komutanı Albay Ahmet Üzer'in "TSK tarafından yönetime el konuldu. Direniş ve mukavemet olursa aynı şekilde mukavemet olacak." dediğini aktaran Erseçen, "Tehdit altında olduğum için sesimi çıkartmadım. Kandırıldığımı ve kullanıldığımı hissettim." dedi.

Erseçen, boş bir arazide saklandığını, halkın valiliğe doğru geldiğini dile getirerek, "Askeri personel, valilik binasına sığınmaya çalışıyordu. Ben de valiliğe doğru gittim, 1 veya 2 el havaya ateş ettiğimi hatırlıyorum. Amacım insanların arasında linç olmamak ve zaman kazanmaktı. Binaya girdim ve makam katına çıktım, arkamdan da halk geldi. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı yarına erteledi.

İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliğinin işgaline ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz, meslekten ihraç edilen askerler 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun, Kurmay Albay Bahri Gürhan, eski Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan, Albay Ahmet Üzer, Yüzbaşı Yavuz Soyer, Binbaşı Ali Şahin, Üsteğmen Kayhan Demir, Yarbay İsmail Öcal ile 171 asker ve 2 sivil şüpheli hakkında, TCK'nın "anayasayı ihlal" suçunu düzenleyen 309, "kasten öldürme" suçunu düzenleyen 81. ve 35. maddeleri uyarınca birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 185 yıl 6'şar aydan 319'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Subay, astsubay, erbaş ve erlerden oluşan 41 şüpheli hakkında da çeşitli suçlardan hapis cezaları talep edilen iddianamede, 50 şüpheli hakkında ise "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un müşteki olarak yer aldığı iddianamede, valiliğin işgali sırasında yaralanan 19 vatandaş da mağdur olarak bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ferizli Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title