Haberler

Sakarya'da 40 Bin Öğrenci Kur'an Öğrenecek

"Bu yaz, Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlayan yaz Kur'an kurslarında, Sakarya genelinde bin 137 noktada eğitim verilecek Diyanet işleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle öğrenciler, dini eğitimin yanında, çeşitli sportif faaliyetleri, piknik ve bilgi yarışmalarıyla tatillerini geçirecek

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Bu yaz, Kur'an'ı gönlüne yaz" temasıyla 24 Haziran'da başlayan Yaz Kur'an kurslarında, Sakarya  genelinde bin 137 noktada eğitim verilecek.

Sakarya'da geçen yıl 38 bin çocuğun Kur'an-ı Kerim öğrendiği kurslarda, bu yaz yoğun ilgi nedeniyle dışarıdan kuran kursu eğitmeni alınarak,  Müftülükce bin 137 noktada açılan yaz Kur'an kurslarına, 40 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.

Okulların tatile girmesiyle İl müftülükleri tarafından 9 hafta süreyle açılan kurslara gelen öğrenciler kursta, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra namaz, güzel ahlak, Hazreti Muhammed'in hayatı gibi dini bilgiler alanında eğitim alacak.

Diyanet işleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle öğrenciler, dini eğitiminin yanında, çeşitli sportif faaliyetleri, piknik ve bilgi yarışmalarıyla tatillerini geçirecek.

"Hedefimiz, temel islami kuralları ve bilgileri çocuklarımıza  vermektir"

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, AA muhabirine yaptığı açıkmalada, geçen yıl 19 bin 500'ü erkek 18 bin 500'ü de kız olarak toplamda 38 bin kişinin kurslara kayıt yaptırdığını, bu yıl ise 40 binin üzerende kayıt beklediklerini söyledi.

Bu sene Kur-an kurslarına taleplerin yoğun olduğunu anlatan Serenli, eğitim verecek görevlilerin alanında otorite olan, işi bilen öğretim üyeleri veya ehil kişilerden eğitim aldığını belirtti.

Serenli, amaçlarının 8 ayın sonunda yorulmuş öğrencileri sıkmadan, din eğitimi vermeye çalıştıklarını kaydederek, "Oyunlarla değişik etkinliklerle temel dini bilgileri ve Kur-an eğitimi vermeye çalışıyoruz. Diyanet işleri Başkanlığımızın Gençlik Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde öğrencileri gerçekleştireceğimiz sportif faliyetlere katılmasını sağlayacağız. Öğrencilerimize kurslarımızda daha çok camilerimizi, ibadetlerimizi, temel islami bilgileri öğretmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz 2 ay süren kurslarımızda Kur'an'ı belki tam anlamıyla öğrenemeye bilirler ama bizim hedefimiz, temel islami kuralları ve bilgileri çocuklarımıza vermektir" şeklinde konuştu.

Müftülükçe yetkilendirlen bin 137 noktada din görevlisi çalışacağını aktaran Serenli, kurslarda imamların, müezzinlerin ve kayyım öğreticilerinin eğitim vereceğini belirterek, "Öğreticilerin yeterli olmadığı durumda dışarıdan Kur'an kursu öğreticiliği vasıflarını taşıyan, ilahiyat mezunu veya imam hatip lisesi mezunu kişileri kurslarımızda görevlendiriyoruz" diye konuştu.

Serenli, yaz Kur'an kurslarında devam mecburiyeti olmadığını ifade ederek,"Velilerimizden daha duyarlı olmalarını, çocukları yormadan vereceğimiz eğitim faliyetine katkı sağlamalarını talep ediyorum" ifadesini kullanıdı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı İlyas Serenli Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title