Haberler

Sakarya, Babayiğitlere Ev Sahipliği Yapmaya Hazır

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: "Yüz yıllık otomotiv öykümüz, ustalaşmış iş gücümüz ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yerli otoda 'babayiğitlere' ev sahipliği yapmak istiyoruz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yüz yıllık otomotiv öyküsü, ustalaşmış iş gücü ve gerçekleştirdikleri çalışmalarla yerli otoda "babayiğitlere" ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, yerli otoya en hazır ilin Sakarya olduğunu bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandır otomotiv sektöründe kapasitenin arttırılması için çalıştıklarını vurguladı.

Ferizli ilçesinde konuyla ilgili alan belirlediklerini kaydeden Kösemusul, "Seyifler bölgesindeki 4 bin 500 dönümlük alanda Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurma çalışmalarını başlattık. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) iş birliğiyle eğitim ve Teknokent alanında faaliyetler yapıyoruz" ifadesini kullandı.

İş yerinde dönemsel çalışma stajı projeleriyle uzmanlaşmış iş gücünde diğer illere fark attıklarını aktaran Kösemusul, şöyle devam etti:

"UMEM kapsamında da Türkiye birincisiyiz. Sakaryamız, otomotiv sektöründe ihtiyaçlara her anlamda cevap verebilecek konumdadır. Endüstri meslek lisemizin de temelini attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da yerli otomobilin 2020'den önce yollarda olmasını istiyor. Biz de havza olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yüz yıllık otomotiv öykümüz, ustalaşmış işgücümüz ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yerli otoda 'babayiğitlere' ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz."

Kösemusul, kenti yerli otomobil heyecanı sardığını ifade ederek, kendilerini destekleyen kurumlara dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) yöneticileriyle de taleplerini paylaştıklarını vurgulayan Kösemusul, sözlerini şöyle tamamladı:

"Otomotiv yedek parça sanayicilerinin faaliyet gösterdiği tek global İhtisas OSB olan TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri SATSO ile iş birliği isteğini iletti. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Otomotiv devleri, elektrikli araçlara dönüşüm içinde. Türkiye'nin bu fırsatı değerlendirmesi gerek. Üreticilerimiz artık kendilerine verilen tasarımı daha ucuz fiyata yapmaktan, kendileri tasarlar düzeye gelmek istemektedirler. Bu bağlamda iş adamlarımızın ortağı olduğumuz Teknokent bağlantılı projeler ve Ar-Ge çalışmalarına yönlendirilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mahmut Kösemusul Ferizli Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title