Haberler

Sakarya, Atık Bertarafında Model Olacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore Başkonsolosluğu ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Atıktan Enerji’ye konulu çalıştaya katıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore Başkonsolosluğu ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Atıktan Enerji'ye konulu çalıştaya katıldı.

SAÜ Teknokent Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu'nun yanı sıra, İstanbul Güney Kore Başkonsolosu Taedong Jeon, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Güney Kore Enerji Merkezi yöneticileri ve SAÜ akademisyenleri ile çok sayıda katılımcı yer aldı. Programın devamında söz alan İstanbul Güney Kore Başkonsolosu Taedong Jeon, "Bu çalıştayın düzenlenmesinde katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu'na ve SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas'a teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki bu çalıştay Türkiye ve Güney Kore ile daha derin bir işbirliğine de neden olacaktır. Gerçekleştirdiğimiz çalıştay sayesinde Güney Kore ve Türkiye arasında atıktan enerjiye işbirliğinin daha ileri gitmesini sağlayacağız. İnanıyorum ki bu çalıştay ileride büyük başarıları beraberinde getirecek" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen çalıştayın önemine değinen Muzaffer Elmas, "Üniversiteler, ülkelerin gelişmesinde en önemli faktörlerden biridir. Hükümetimizin destekleri ile ülkemiz inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları konusunda çok önemli çalışmalara imza attı. Sakarya Üniversitesi de bu konudaki destekleri değerlendiren üniversitelerden birisidir. İnovasyon ve Ar-Ge geliştirme açısından bu konuda örnek ülkelerle işbirliği yapıyoruz. Gerçekleştirilen bu çalıştayın başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Çevresel konularda Dünya'nın pek çok yerinde önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Başkan Toçoğlu ise, "Katı atıklar diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir çevre sorunu olma özelliği taşıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorunu kökten çözüme kavuşturmak adına harekete geçtik. 2009 yılından bu yana hizmet sunan Avrupa Birliği standartlarındaki Katı Atık Depolama Tesisimizle 'çöp sorununa 0 tolerans' dedik. Çevreci bir medeniyetin mensupları olarak vahşi depolama bizim için asla kabul edilemezdi" diye konuştu.

Toçoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Şunu kabul etmek durumundayız; Dünya hızlı bir endüstrileşme döneminde. ve buna bağlı olarak üretilen atık miktarlarında çok ciddi artışlar var. İçinde yaşadığımız yüzyılda dünyamızın en önemli sorunlarından birisi de kuşkusuz ki doğal kaynakların hızla tüketilmesi ve buna bağlı olarak oluşan çevre sorunlarıdır. Sanayileşmenin hızla büyümesi, nüfusun devamlı artışı beraberinde doğal olarak tüketiminde artmasına neden oluyor. Dolayısıyla çözüm bekleyen çevre sorunları hayatımızın en önemli konularından biri haline geldi. Bu yüzden yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi ve geri dönüşüm teknolojileri hayati öneme sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak yeniden üretim ve yeniden kazandırma sistemlerinin öneminin bilincinde olduğumuzu ifade etmeliyim. Geri kazanım ve enerji üretiminin de yapılabileceği çevre teknolojileri üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Yurt içi ve dışında bu konuda gerekli temaslarımız devam ediyor; teknik ziyaretlerle 'Sakarya'da uygulanabilirlik' temasını analiz ediyoruz. Atık bertarafı konusunda Sakarya'yı model bir şehir yapacağız."

"Biz çevrenin bize Allah'ın emaneti olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu anlayışla oluşan Bitkisel Atık Yağlar, Elektronik Atıklar, Atık Piller, Atık Motor Yağları ve Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin evsel atıklardan ayrı toplanmasını sağlıyoruz. Ayrıca 'İnsana saygılı, çevreye duyarlı bir nesil' hedefiyle öğrencilerimiz için yarışma, eğitim ve organizasyonlar düzenlemeye devam ediyoruz. Bu konuda gösterdiğimiz hassasiyeti her daim muhafaza edip, geliştirme gayreti içindeyiz. İnşallah kısa bir süre içinde yaşadığımız bu şehrin, bu alanda örnek şehirler arasında yer almasını sağlayacağız. Sakaryamızın doğasını, yeşilini, nehirlerini, doğal kaynaklarını koruyarak geleceğe güvenle taşıyacağız."

Gerçekleştirilen program sunum gösterimleri ile sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Zeki Toçoğlu Güney Kore Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title