Haberler

Sakarya: Anaokulu Öğretmeni Adaylarına Seminer

Adapazarı'nda, 2006-2007 eğitim öğretim yılında ana sınıflarında görev yapacak kadrosuz usta öğreticiler için seminer programı başlatıldı.

Adapazarı'nda, 2006-2007 eğitim öğretim yılında ana sınıflarında görev yapacak kadrosuz usta öğreticiler için seminer programı başlatıldı.

Adapazarı Sabihahanım İlköğretim Okulu'nda 8 ayrı sınıfta açılan seminere, 414 öğretmen adayı katıldı. Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seminerde kız meslek liselerinin çocuk gelişimi mezunu usta öğreticilere, okul öncesi eğitimi ile ilgili kanun ve yönetmelikler, eğitim programları, özel eğitim gerektiren çocuklar, okul öncesi çocuklarda sık görülen hastalıklar, beslenme ve ilk yardım, çocuk hakları sözleşmesi, yıllık ve günlük plan, çocuklarla iletişim, eğitim ve gelişim psikolojisi, aile katılımı ve eğitimi konularında bilgiler veriliyor. 7 Temmuz tarihine kadar devam edecek seminer sonunda aday öğretmenlere sınav uygulanacak. Okul öncesi eğitimde görev alacak usta öğreticiler, sınav sonunda aldıkları puana göre ana sınıflarında görevlendirilecek. Seminere katılan kadrosuz usta öğretici adayları arasında Sakarya ve ilçelerinin yanı sıra, Düzce, Bolu, Kocaeli, İstanbul, Samsun, Erzincan, Siirt, Zonguldak, Aydın, Balıkesir, Trabzon, Kütahya İlleri'nin kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu adayları da bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title