Haberler

Akyazı'da Dere Suyunun Termal Otele Kiralanması Kavga Çıkardı

Güncelleme:

Akyazı'daki Bıçkı Deresi suyunun bakanlık izniyle burada yaptırılan termal otele kiralandığının ortaya çıkmasının ardından bölge sakinlerinin başlattığı tepki büyüyor.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ndeki Küçücek Mahallesi'ndeki Bıçkı Deresi suyunun bakanlık izniyle burada yaptırılan termal otele kiralandığının ortaya çıkmasının ardından bölge sakinlerinin başlattığı tepki büyüyor.

Büyükşeahir yasasından önce Belde olan küçücek mahallesi sakinlerine, TEMA gönülleri ile Sakarya Milletvekilleri CHP'li Engin Özkoç ve MHP'li Münir Kutluata da destek verdi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı protestoda çevre sakinleri 'Canımızı veririz suyumuzu vermeyiz, Su haktır hak eden kullanır' yazılı pankartlar taşıdı. Köy meydanında bir araya gelen vatandaşlar tepkilerini dile getirmesi için serbest kürsü kurdu. Kürsüde konuşan köy halkı, Bıçkı Deresi suyu ile binlerce dönüm arazinin sulandığı, 3 su değirmeninin bu su ile çalıştığını, Bıçkı Deresi suyunu hiç kimseye vermeyeceklerini ve bunun için her yola başvuracaklarını söylediler

CHP'li Milletvekili Engin Özkoç ise "Büyükşehir yasası ile sizlerin söz hakkı iki dudak arasına verilmiştir. Vatandaşın görüşü alınmadan kolayca türedi zenginlerine rant sağlamak için dere Orman ne varsa peşkeş çekiliyor. Dün Büyükşehir yasası çıkarken bizler Mecliste mücadele verdik Ama Vatandaşımız oyları onlara vererek yetkiyi de onlara verdiler.Ama bizler yılmayacağız sonuna kadar mücadele vereceğiz Bıçkı Deresi ve tüm Doğal ortamları katletmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ise konuşmasında birilerini zengin etmek yeni zenginler yaratmak için kanunlar çıkarıldığını ileri sürerek, "Eğer onlara yetki vermeseydiniz bu kanunları çıkaramazlardı. Ama görüyorsunuz ki sizlerin verdiği yetkilerle sizleri toprakları, Ormanları, madenlerinizi ve Dereleri zi sizler sormadan danışmadan kolayca kendi yandaşlarınıza verebiliyorlar. Sizler Köy olarak Belde olarak kalmış olsaydınız sizlere danışmadan ikna etmeden bu rezillikleri yapamazlardı." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engin Özkoç Sakarya Termal Akyazı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title