Haberler

Sakarya Abhaz Derneği MÜSİAD'ta

Güncelleme:

GENÇ: "Biz Sakarya'yı başka bir ilde anlatırken, övgüyle anlatıyoruz. Burada farklı kültürden insanlar, hiçbir çatışma yapmadan kardeşçe yaşamaktadır."

Sakarya Abhaz Derneği STK ziyaretleri kapsamında önceki günde MÜSİAD Sakarya Şubesini ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerinde bulundu hem de tanışma ve kaynaşmaya yönelik adım attı.

Kültürlerinin tanıtımı ve Sakarya'daki etkin STK'larla dost ve tanışma ilişkilerini önemseyen Sakarya Abhaz Derneği, bu bağlamda ziyaretlerini sürdürüyor. İlimizin önemli sivil toplum kuruluşların başında yer alan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) başkan ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve yönetim kurulu üyeleri Geçtiğimiz Ocak ayında 19. Genel Kurulunu tamamlayan MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlık görevine seçilen Ahmet Genç ve ekibine çiçek takdim ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Türkiye'deki 600 Bin Abhaz'ın 5'de 1'i Sakarya'da yaşamaktadır

Türkiye'nin mozaiğini oluşturan çeşitli kültür ve etnik kökenlerini bir arada barındıran, Sakarya'nın çeşitli renklere sahip olduğunu bildiren Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş " Türkiye'nin en renkli derneklerden birisiyiz. Sakarya Abhazların en etkin merkezidir. Çünkü Türkiye'deki 600 Bin Abhaz'ın 5'de 1'i Sakarya'da yaşamaktadır. İlimizde 40 Abhaz köyü bulunmaktadır. Bir yıllık yeni dernek olmamıza rağmen üye sayımız 2 Bin e yaklaşmaktadır. Kongreye kadar hedefimiz 5 bin üyedir. Bizim en büyük sorunumuz Abhazya'ya direk ulaşım varken, Rusya üzerinden gitmemizdendir. Türkiye'nin Abhazya'yı tanımasını istediğimiz gibi, Abhazya'dan gidiş dönüşlerin daha rahat olmasını, Rusya üzerinden gitmek zorunda bırakılmamayı istemekteyiz. Bu güzergah yolu direk açılmalıdır. Sakarya'da yaşayan her Abhaz'ların Abhazya'da bir akrabası vardır" şeklinde konuştu. Başkan Oral Kobaş ayrıca; Sakarya Üniversitesi'nde, Abhazya'dan gelen bir çok öğrencinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Sakarya'da farklı kültürler Barış içinde yaşamaktadır

Sakarya MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Genç, Kültürlerin, örf ve adetlerin ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, Sakarya Abhaz Derneğini örnek gösterdi. Genç "Getirdikleri çiçekle bizleri nezaket ziyarette bulunan Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Abhazların kültürlerini muhafaza etmiş olmasının en büyük örneği, Abhaz köyünden geçerken anlaşılıyor. Cenaze ve Düğün gibi cemiyetlerinde uzaktan bakıldığında "bu Abhaz cemiyetidir" diyebiliyoruz. Bir köyden geçerken, evlere baktığımızda gördüğümüz düzenle bu köyünden Abhaz köyü olduğunu hemen anlıyoruz. Sakarya'da ki kültür derneklerinin birlikteliği Türkiye'nin hiçbir yerinde yoktur. Bu da Sakarya'mıza renk ve güç katmaktadır. Hiçbir millet diğer milletten üstün değildir. Biz Sakarya'yı başka bir ilde anlatırken, övgüyle anlatıyoruz. Nedeni ise burada farklı kültürden insanlar, çatışma yapmadan kardeşçe yaşamaktadır. Bu başka bir ilde yoktur. Barış için Sakarya'ya gelsinler ve görsünler" diye mesaj verdi. Sakarya için daha güçlü bir ses getirmek adına, tüm Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir çalıştay yapmak istediklerini dile getiren Başkan Genç; "Sivil Toplum Platformu gibi bir birliktelik yapalım. Böyle bir yapının oluşması Sakarya için olacaktır" dedi. Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ise, dernek olarak böyle bir oluşum içerisinde seve seve olacaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rusya Federasyonu Ahmet Genç Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title