Haberler

Sakarya 16. Müsiad Expo'ya Hazır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç, 16. MÜSİAD EXPO, 3.High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) için bütün hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç, 16. MÜSİAD EXPO, 3.High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) için bütün hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Genç, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, MÜSİAD camiası olarak ülke için hiç durmadan, yorulmadan çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

MÜSİAD'ın bu yıl binlerce yatırımcı, iş adamı ve alım heyetini aynı çatı altında buluşturarak, üç uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacağını bildiren Genç, "1993 yılından beri her iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO, Türkiye'nin yabancı vizyona ve uluslararası rekorlara sahip olan ve Avrasya'nın en büyük uluslararası fuar merkezi CNR EXPO, 9-12 Kasım'da Yeşilköy'de gerçekleştirilecek. 16. MÜSİAD EXPO, 3. High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) için bütün hazırlıklar tamam. Yatırımcıları büyümeye ve birlikte kazanmaya teşvik edecek fuar organizasyonu için heyecan dorukta." diye konuştu.

MÜSİAD EXPO'nun sektör temsilcilerini bir araya getiren dünya çapında önemli bir fuar, ticari iş birliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlara uygun zeminler hazırlayan güçlü bir organizasyon olduğunu vurgulayan Genç, 2014'te 102 ülkeden 7 bin seçkin iş adamına, 250 bin yerli ziyaretçiye ev sahipliği yapan organizasyon için bu yıl katılımda artış beklendiğini kaydetti.

Genç, Türkiye'nin 2008'de başlayan, hala da devam eden küresel krizde büyümesini sürdürdüğüne işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşük küresel büyüme ve yavaşlayan dünya ticareti ortamında Türk firmalarının dünya pazarındaki payı devlet tarafından uygulanan politikaların da sayesinde sürekli artış gösterdi. Bu artışa, camia olarak bizler de yoğun yorucu çalışmalarımızla destek veriyoruz. Amacımız, 'İş burada' sloganıyla 16'ncısını gerçekleştireceğimiz fuarla en güzel ve kaliteli ürünlerimizi dünya vitrinine çıkartarak, yapacağımız ticari girişimlerle ülke ekonomisine katkı sağlamak ve ülkemizin markalaşmasında önemli bir rol üstlenmektir. Fuarın bu yılki öncelikli hedef kıtası, Afrika. Bu yıl Afrika pazarına yönelen MÜSİAD, Nijerya, Nijer, Gana, Fildişi, Etiyopya ve Güney Afrika'daki iş adamlarının fuarda yer almalarını sağlayarak, iki ülke arasındaki ticareti artırmayı hedeflemektedir. En güçlü pazarlama mecralarından biri olan fuarlar, rekabet gücünü kaybetmek istemeyen ve büyümek isteyen firmalar için ciddi önem arz ediyor. Bu bağlamda, MÜSİAD EXPO bu yıl daha da ön plana çıkıyor."

Genç, Sakarya'nın ekonomik sahada kalkınabilmesi için faaliyetleri aralıksız sürdürdüklerini belirterek, sorunların çözümü noktasında üzerilerine düşeni yapacaklarını sözlerine ekledi.

FETÖ operasyonları

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, FETÖ operasyonlarıyla ilgili soruya, bir şirketin ortağının MÜSİAD üyesi olduğunu ancak 15 Temmuz darbe girişimi olmadan bu kişiyi üyelikten ayırdıklarını belirterek, "Ondan sonra da herhangi bir üye veya şirketimiz, bu terör örgütünün mensubiyeti değildi. Bu da camiam için gurur verici bir çalışma. Biz ne kadar kendimizi onlardan ayırabilmişiz. Bunu MÜSİAD'ın bir başarısı olarak düşünüyorum. Bu terör örgütüne üye arkadaşımız ve şirketimiz yok." şeklinde cevap verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Genç Avrasya Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title