Haberler

Şair ve Yazarlar, Usta Edebiyatçı Ali Haydar Haksal'ı Anlattı

Türk edebiyatında İslami düşüncenin yayılması, korunması ve geliştirmesine büyük katkılar sağlayan Yedi İklim dergisinin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Ali Haydar Haksal, Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği özel etkinlikte, şairler ve yazarlar tarafından konuşuldu.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Selahaddin Kocaaslan'ın sunumuyla 'Yedi İklim Bir İnsan' başlığıyla gerçekleştirilen programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ve dergicilik dünyasına adını altın harflerle yazdıran Ali Haydar Haksal'ın yanı sıra birçok yazar ve şair katıldı.

Yedi İklim dergisinde sadece kendisinin değil tüm dostlarının emeği olduğunu belirten Haksal, programda konuşma yapan tüm şair ve yazar dostlarına teşekkür etti. Ayrıca Ali Haydar Haksal, "Aslında bana söz düşmez burada. Bu kadar övgüyü hak edecek ne yaptım diye kendime sormadan edemiyorum" dedi. Konuşmasında ailesinin kendisine verdiği büyük destekten de bahseden usta kalem sözlerini, "Bu davaya omuz veren herkesle birlikte var oldu Yedi İklim dergisi. Bu benim değil, sizlerin dersidir" diye noktaladı.

Ali Haydar Haksal'a plaket ve çiçek vererek teşekkür eden Hüseyin İpek ise, "Burada birçok kişi kendisinden bahsederken hocamızın başı öndeydi hep. Onlarca, yüzlerce kişinin içerisinde kendisini yok etmeye çalışan bir şahsiyet" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi olarak gençlerle usta edebiyatçıları buluşturma misyonunu üstlendiklerini de ifade eden İpek, Küçükçekmece'de nice Ali Haydar Haksal'lar yetişeceğini söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı da Ali Haydar Haksal'ı anlattığı konuşmasında, onun her şeyi ve herkesi kucaklayan yönüne dikkat çekerek, "Bir gün bir yazar Ali Haydar ağabeye hakaret dolu bir yazı yazmıştı. Bunun üzerine Ali Haydar ağabey ertesi gün köşesinde o kişiye övgüler dizdi. O yazar ise Ali Haydar ağabeyi arayıp ağlayarak özür diledi. Bu beni çok etkilemişti" dedi.

YEDİ İKLİM YAZARLARI HAKSAL'I ANLATTI

Programda ayrıca Yedi İklim Dergisi yazarlarından Ali Göçer, şair Adem Turan, Cemal Şakar, Gökhan Serter, Hüseyin Akın, Mehmet Özger, Hattat Mustafa Cemil Efe, Nuhan Nebi Çam, Şakir Kurtulmuş, Seyfettin Ünlü, Selvigül Şahin, Suavi Kemal Yazgıç, Osman Koca, Özcan Ünlü, Çağla Göksel Çakır, Vefa Taşdelen, Yunus Emre Özsaray, Semerkant Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Sözer, Kültür-Sanat Gazetecisi, TRT Türk Programcısı Bünyamin Yılmaz da birer konuşma gerçekleştirerek Ali Haydar Haksal ile ilgili hatıralarını paylaştı. Program sonunda ise tüm katılımcılara Küçükçekmece Belediyesi tarafından Yedi İklim dergisi hediye edilirken, program boyunca Yedi İklim dergisi kapakları sergisi sanatseverlerle buluştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Ali Haydar Haksal Hüseyin İpek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title