Haberler

Şair ve Yazarlar Kars'ı Anlatacak

Adana Yaşam Sanat Derneği'nin organizasyonuyla Türkiye'nin değişik kentlerinden Kars'a gelen 15 şair ve yazar, tarihi ve turistik yerleri geziyor. Ani Ören Yeri, Kars Kalesi, Çıldır Gölü ve kent merkezindeki tarihi değerleri gezen şair ve yazarlar, Kars'ın kültür ve inanç turizminde aşama yapmasını beklediklerini söyledi. Şair ve yazarlar, Kars'ı öykü ile şiirlerinde anlatacaklarını belirtti.

Adana Yaşam Sanat Derneği'nin Sarıkamış doğumlu üyeleri Coşkun Karabulut'un önerisi üzerine Kars'a gelen şair ve yazarlara Sarıkamış Belediyesi otobüs tahsis etti. Anı Ören Yeri, Çıldır Gölü, Kars Kalesi, Ebu-l Hasan Harakani Türbesi başta olmak üzere kentin tarihi ve mimari dokusunu yerinde gören şair ve yazarlar tarihi hamamlar, taş köprü, Kars Evlerini gezdi. Kars Belediyesine ait Namık Kemal Kültür Evine geçerek aşıklık geleneğini inceleyen şair ve yazarlar, Çoban Heykeltıraş Metin Doğrukartal'ın taşları oyarak yaptığı Minia Kars'ı da ilginç buldu. Sarıkamış'ta ve Allahuekber Dağlarındaki şehitliği ziyaret eden şair ve yazarlar, izlenimlerini şiir ve öykülerine yansıtacaklar.

'KARS'IN TANITIMINA KATKIDA BULUNACAĞIZ'

Sarıkamışlı Şair ve yazar Coşkun Karabulut, Türkiye'nin değişik kentlerinden 15 şair ve yazar olarak, Kars'ın tarihi ve turistik değerlerini görmek için geldiklerini belirterek şöyle dedi:

"Konuk kalemler, çocuklar ve gençlerle imzalı kitaplarını hediye ediyor. Onları kitaplarla buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Kars Kalesi'ni, Anı Öner Yerini, Çıldır'ı, Sarıkamış'ı gezdik. Yazarlarımız Kars ve çevresini, gördüklerini kitaplarında, öykülerinde, şiirlerinde anlatacaklar. Kars'ın tanıtımına katkıda bulunacağız."

'SANATÇILAR KÜLTÜR HAMALLARI'

Adana Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Mehmet Taşar da, sanatçıların bugünün kültürünü, yaşamını geleceğe taşıyan 'kültür hamalları' olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"'Bu ülkenin her toprağı bizimdir' diyerek o toprakları tanıma, oradaki yaşamı anlama ve bunu gelecekteki eserlerimize yansıtma gibi bir işlevi olduğunu düşünüyorum. Sarıkamış hepimizin içinde bir yaraydı, hüzündü. O hüznü burada daha iyi hissettik. Umarım bu duygularla daha farklı şeyler yapma ve yazma şansımız olur. Kars zaten bir kültür kenti." - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıkamış Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title