Haberler

Şair Kırımlı ile "Sebepsiz Sevinçler" Karşıyaka'da

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi İzmirli şair-yazar Mehmet Sadık Kırımlı için söyleşi gerçekleştiriyor.

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi İzmirli şair-yazar Mehmet Sadık Kırımlı için söyleşi gerçekleştiriyor. 12 Nisan 2014 Cumartesi saat 14.00'te Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte Kırımlı'nın son şiir kitabı "Sebepsiz Sevinçler" anlatılacak. "Bir Şair; Mehmet Sadık Kırımlı, Bir Şiir: Biriken Çığlık" konusuyla gerçekleşecek etkinlikte, şairin şiire ve hayata bakışı, şiirlerindeki anlamlaştırdığı kavramlar, yalnızlıklar, ayrılıklar, sevinçler ve hüzünleri yansıtışı anlatılacak. Şair Veysel Çolak ile Atalay Saraç, Kırımlı'nın son kitabı başta olmak üzere yazılarından örnekler sunup şiirlerindeki öne çıkan özellikleri aktaracak. Etkinlikte ayrıca Şiir Atölyesi katılımcıları Kırımlı'nın şiirlerinden örnekler sunacak.

MEHMET SADIK KIRIMLI

İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde üniversite eğitimini tamamlayan Kırımlı, Ankara TRT Genel Müdürlüğü, Bütçe Mali Kontrol Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra atandığı İzmir Radyosu'nda sırasıyla şef, şube müdürü ve idari işler müdürü olarak uzun yıllar çalıştı. Bölge Müdürlüğü Danışman-Uzmanlığı'ndan 1998 yılında emekli olan Mehmet Sadık Kırımlı'nın bu arada ilk şiir kitabı 'Aldanış'ı da 1968 yılında yayımlandı. Daha sonraki yıllarda şiirleri çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yayımlanan Kırımlı, 2000 yılında 'Gün Kesiği', 2002 yılında 'Güz Kuşatması', 2007 yılında 'Ağacına Küsen Yaprak' ve son olarak da 'Aşk Kapısı' adlı şiir kitaplarını sevenleriyle buluşturdu.

1999 yılında 'Atadost Yayınları Şiir Birincilik Ödülü'nü kazanan Kırımlı, iki yıl sonra İzmir Karşıyaka 'CUMOK, Uğur Mumcu Şiir Birincilik Ödülü'nü kazandı. Halen çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yazı ve şiirleri yayımlanan Kırımlı'nın radyo oyunları da bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sadık Karşıyaka İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title