Haberler

Şair Didem Madak Tahran'da Anıldı

Şair Didem Madak, vefatının 5'inci yıl dönümünde Tahran Yunus Emre Enstitüsünün (TYEE) düzenlediği programla anıldı.

Şair Didem Madak, vefatının 5'inci yıl dönümünde Tahran Yunus Emre Enstitüsünün (TYEE) düzenlediği programla anıldı.

İran'ın başkenti Tahran'daki TYEE Konferans Salonu'nda düzenlenen programın açılışında konuşan Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgay Şafak, İran'da şiirleri beğeniyle okunan modern Türk şiirinin önemli kadın şairlerinden Didem Madak'ın ölümünün Türk edebiyatı açısında büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Şafak, "Madak'ın tüm şiirleri yakın zamanda Farsça'ya tercüme edilerek İranlılara kazandırılacak." dedi.

TYEE Kültür Sanat Koordinatörü Eyyüp Azlal, Madak'ın her kelimesini kendi hayatından aldığı şiirlerini İkinci Yeni tarzında, imgeye dayalı yazdığını söyledi.

Azlal, "Genç yaşta (41) vefat etmesi edebiyat severleri üzmüştür. Eserlerinin olgun meyvesini veremeden aramızdan ayrıldı. Şairimiz, son dönem Türk şiirinde kadın şair olarak farklı soluklar almıştır." ifadelerini kullandı.

Didem Madak kimdir?

1970 yılında İzmir'de dünyaya gelen Madak, doksanlı yılların sonrası şiir söz konusu olduğunda ilk akla gelen isimler arasında yer alır. Madak'ın ilk şiirleri Sombahar ve Ludingirra dergilerinde yayımlanmıştır. Şairin Grapon Kağıtları (2000), Ah'lar Ağacı (2002) ve Pulbiber Mahallesi (2007) olmak üzere yayımlanmış 3 şiir kitabı vardır. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Madak, özellikle son yıllarda giderek genişleyen bir okur kitlesine sahip olmuştur. Şiirlerini, "Ütüsüz ve buruşuk gezdirdiği ruhunun diyeti" sayan şair, ömrünü özlem duyduğu bir anne, kızdığı, fotoğraflardan kırpılmış bir baba ve annesinin adını verdiği kızı Füsun'la doldurmuştur.

Kaynak: AA / Güncel

Didem Madak Yunus Emre Tahran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title