Haberler

Şair Bahaettin Karakoç Saygı Etkinliği

Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan 85 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, "Çok gelmedik dünyaya, tek tek geldik.

Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan 85 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, "Çok gelmedik dünyaya, tek tek geldik. Giderken de tek gideceğiz. Bunun için hiçbir şeyi 'Niye çok, niye az' diyerek terazide tartmıyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, "Bir Nesli Yoğuranlar" başlıklı etkinlikler kapsamında şair Bahaettin Karakoç'u ağırladı.

Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Bahaettin Karakoç'un hayatının anlatıldığı kısa film gösterimiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Karakoç, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. "Özüm Allah, muhatabım sizlersiniz. Muhatabım sadece burası değil, bütün İstanbul, hatta İstanbul değil, bütün dünyadır. Allah'a şükrediyorum" diyen Karakoç, katılımcıları bir araya getirenin "sevgi ve kültüre verilen emeğe duyulan saygı" olduğunu vurguladı.

Karakoç, "Çok gelmedik dünyaya, tek tek geldik. Giderken de tek gideceğiz. Bunun için hiçbir şeyi niye çok, niye az diyerek hiçbir terazide tartmıyorum. Programa gelen her biriniz benim için ikramsınız. Her birinize sevgi, her birinize saygı duyuyorum" diye konuştu.

Her insanın kusurları olduğunu anlatan Karakoç, "Şiir yazarken bir bahçe gibiyim. Yazdıktan sonra onu halkıma arz ederim. Kusurlarım vardır. Benim adıma yapılan şeyleri övmem ama bunların hepsinden önce beni tanıyan, tanıdığım bir sanatçı olan, beraber onun dergisinde de benim dergimde de birlikte yazdığımız sevgili Abdurrahman Şen'e bu etkinlik için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bahaettin Karakoç'un hayatının ve eserlerinin konuşulduğu panelde Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan'ın başkanlığında, şair yazar Metin Önal Mengüşoğlu, Prof. Dr. Yakup Çelik, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aytaç Dinç Yıldırım, yazar Tacettin Şimşek, Beyhan Kanter ve Bahtiyar Aslan yer aldı.

Etkinliğin ardından Karakoç, "Senin için yazdım bu şiiri" isimli şiirini okudu.

Katılımcılara, Bahaettin Karakoç'un "Sabah Esintileri" adlı kitabı hediye edildi.

- Bahaettin Karakoç kimdir?

Kahramanmaraş'ta 1930'da doğan şair Karakoç, 1983'te Kayseri Sanatçılar Derneği'nce "Yılın Şairi" seçildi.

Karakoç, 1986'da "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülü, 1991'de ise Diyanet Vakfı'nca düzenlenen münacaat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiriyle birincilik ödülü kazandı.

"Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni" için gittiği Almatı'da 1993'te "Büyük Abay" ödülüne layık görülen Karakoç'a, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nce 2014'te "fahri doktora unvanı" verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahaettin Karakoç Ali Emiri Efendi Beyaz Kartal Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title