Haberler

Saimbeyli Kültür Sanat ve Kiraz Festivali

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde, 24. Saimbeyli Kültür Sanat ve Kiraz Festivali, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımıyla düzenlendi.

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, 24. Saimbeyli Kültür Sanat ve Kiraz Festivali, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımıyla düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kiraz üreticileri arasında sembolik olarak düzenlenen yarışmanın sonuçlarının açıklanması sırasında yaptığı konuşmada, bu yıl üretimin düşük olmasının nedenlerine değindi. Başkan Sözlü, "Bu festival hepimizi bir araya topladı fakat bu yıl biliyoruz ki kirazdan istenilen verim alınamadı. Türkiye'de bu yıl özel kış şartlarından dolayı çiftçinin durumu nasılsa, kiraz üreticisi de aynı sorunu yaşadı. Çiçek zamanı yaşanan soğuklar, kiraz üreticisine darbe vurdu. Belki Allah'tan gelene bir şey denmez ama kiraz üreticisinin durumunun zorluğunun farkındayız. Yeni dönemde Allah nasip ederse yeni sulama ve kiraz dikim alanları, Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bizzat desteklenecektir. Saimbeylilerin kirazlarının fidanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılacak. Sulama imkanı olan her yerde sulama tesisleri bizzat belediyemizce yapılacaktır. Torosların Türkmenleri, Farsakları devletinden, kamudan, kendi seçtiği belediyeden hak ettiği hizmeti ve desteği almak durumundadır ve alacaktır. Karakuyu bölgesinde 7-8 adet köy var. O bölgede hem Saimbeyli'den Kozan'ın Göller Yaylası'na su aktarırken, o bölgedeki köylerin sulama tesislerini de inşa edeceğiz. Kirazcılık Saimbeyli'de tarımsal lokomotif güç olacak Allah'ın izniyle. Hepinizin hizmetinde olacağız. Değerli belediye başkanımızın, Mustafa Şahin Gökçe'nin Saimbeyli'den başka bir sevdası yok. Biz onun Saimbeyli'ye yapacağımız hizmetler noktasındaki bütün taleplerini, gücümüz yettiğince, aşkla, şevkle hayata geçireceğiz. İnşallah ürününüzün çok bereketli olduğu, para ettiği, mutluluğunuzun gözünüzden okunduğu yeni festivallerde bir araya gelmek dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festivalin açılışında yaptığı konuşmanın ardından halkla buluştu, kahvehanelerde sohbetlere katıldı ve esnafı ziyaret etti.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe de "Gayemiz kardeşliğimizin, birlikteliğimizin pekişmesidir. Yetkililerden Saimbeyli'ye sahip çıkmalarını, destek olmalarını istiyorum" diye konuştu.

Festivalin ilerleyen saatlerinde sanatçılar Aşık Gül Ahmet Yiğit ve Orhan Hakalmaz sahne aldı. Birbirinde güzel eserlerini Saimbeylililer için söyleyen sanatçılar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'den övgü aldı.

Orhan Hakalmaz'dan mikrofonu özür dileyerek kısa bir süreliğine alan Başkan Sözlü, şunları söyledi:

"24'üncüsünde bir araya geldiğimiz Kiraz Festivali'nde değerli bir sanatçımızı da Saimbeyli'de misafir ettik. Kendisine ve Saimbeyli halkına teşekkür ediyorum. Orhan Hakalmaz Bey, 'Türkü Türk"e aittir' dedi. Yaşadığımız zaman diliminde, popüler kültürün, emperyal bir şekilde tepemize çöktüğü bir zaman diliminde hakikaten Türkülerimiz milli kültürün soluklanma, nefes alma yeri ya da yegane nefes aldıran değeridir. Türkülerimizi diri tutan, Türkülerimizi sevdiren, genç nesle Türkü sevgisi aşılayan Orhan Hakalmaz gibi sanatçılarımıza da milliyetçi bir vatan evladı olarak kendimi minnettar hissediyorum. Türkçe'yi, Türkü'yü sevdiren ozanlarımız, sanatçılarımız. edebiyatçılarımız olmasa, dilimiz Türkçe dinamik bir şekilde varlığını sürdürmez. Onun için hala minnetle anmıyor muyuz, Yunus Emre'yi, Karacaoğlan'ı, Dadaloğlu'nu? İşte onlar o dönemde ne yapıyorsa Orhan Hakalmaz da bugün onu yapıyor." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Hakalmaz Mustafa Büyük Hüseyin Sözlü Saimbeyli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title