Haberler

Sahura "Ölürüm Türkiyem" Melodisiyle Kaldırıyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ramazan davulcularının çalışmalarından görüntüler Davulcu"Ölürüm Türkiyem" türküsünü çalmaları Dernek başkanı Mahmut Karalar'ın açıklamaları Davulculardan mahallede davul çalması Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun açıklamaları Sahura "Ölürüm Türkiyem" melodisiyle kaldırıyorlar Gaziantepli davulcular, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına tepki amacıyla, sahurda "Ölürüm Türkiyem" şarkısının melodisini çalıyor 81 İl Davulcu Aşiretleri Derneği Başkanı Karalar: "Almanya'nın kendisi de biliyor ki soykırımın en büyük mimarı kendileridir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ramazan davulcularının çalışmalarından görüntüler

Davulcu"Ölürüm Türkiyem" türküsünü çalmaları

Dernek başkanı Mahmut Karalar'ın açıklamaları

Davulculardan mahallede davul çalması

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun açıklamaları Sahura "Ölürüm Türkiyem" melodisiyle kaldırıyorlar

Gaziantepli davulcular, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına tepki amacıyla, sahurda "Ölürüm Türkiyem" şarkısının melodisini çalıyor

81 İl Davulcu Aşiretleri Derneği Başkanı Karalar:

" Almanya'nın kendisi de biliyor ki soykırımın en büyük mimarı kendileridir. Ancak Türkiye'ye çamur atmaktan geri kalmıyorlar. Biz de elimizden geldiğince bu konuya tepkimizi dile getiriyoruz"

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu:

"Davulcu kardeşlerimizi bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum, aldıkları kararı da destekliyoruz"

KEREM KOCALAR - Merkezi Gaziantep'te bulunan 81 İl Davulcu Aşiretleri Derneği üyeleri, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına tepki amacıyla, davul-zurna eşliğinde "Ölürüm Türkiyem" şarkısıyla vatandaşları sahura kaldırıyor.

Yöresel kıyafetleri ve ellerindeki davulla sokak sokak gezerek maniler söyleyip insanları sahura kaldıran ramazan davulcuları bu yıl alışılmışın dışına çıktı. Gaziantep'te faaliyet gösteren dernek yönetiminin aldığı kararın ardından sokaklarda beraberinde zurnacılarla gezen ramazan davulcuları, tokmaklarını belirli aralıklarla "Ölürüm Türkiyem" melodisi için sallıyor. Derneği bu davranışa yönelten neden ise Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı. Alınan kararın anlamsız ve gerçek dışı olduğunu düşünen dernek yönetimi, Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapan ramazan davulcusuyla, farklı sokaklarda insanları rahatsız etmeyecek şekilde, mani yerine şarkı çalıyor.

Dernek başkanı Mahmut Karalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak kısa zamanda 800'ü bulan aktif üye sayısına ulaştıklarını ancak Türkiye genelinde davulculuk yapan 5 bine yakın kişiyle hareket ettiklerini söyledi.

Her yıl maniler söyleyerek insanları sahura kaldıran ramazan davulcularının bu yıl farklı bir misyon üstlendiğini anlatan Karalar, Alman Meclisinde çıkan sözde Ermeni soykırımı iddialarının davulcuları derinden üzdüğünü vurguladı. Davulcular olarak konuyu gündemde tutmak ve tepkilerini dile getirmek için bu yıl bazı sokaklarda "Ölürüm Türkiyem" şarkısını çalarak insanları sahura kaldırmaya karar verdiklerini belirten Karalar, "Almanya'nın kendisi de biliyor ki soykırımın en büyük mimarı kendileridir. Ancak Türkiye'ye çamur atmaktan geri kalmıyorlar. Biz de elimizden geldiğince bu konuya tepkimizi dile getiriyoruz." diye konuştu.

Karalar, derneğin Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Hatay'da temsilciliklerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Davulcuların yeni uygulamasına şahit olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise tarihi olayların tarihçiler tarafından araştırılması gerektiğini ve konunun siyasetçiler tarafından ele alınmasının ise doğru bir yanının olamayacağını söyledi.

Alınan karara tüm Türkiye'nin gencinden yaşlısına kadınından erkeğine tepki gösterdiğini ifade eden Tahmazoğlu, "Davulcularımız da bu toplumun bir parçası ve haklı olarak tepkilerini ortaya koyuyorlar. Davulcu kardeşlerimizi bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum, aldıkları kararı da destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Şahinbey Almanya Karalar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title