Haberler

Sahte Zeytinyağına Dikkat

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, sahte zeytinyağların piyasada satıldığı gerekçesiyle vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, sahte zeytinyağların piyasada satıldığı gerekçesiyle vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Elazığ'da bazı iş yerlerinde bir markanın ismi kullanılan ancak sahte olduğu belirlenen yağlar ele geçirildi. Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gürbüz, zeytinyağı diye satılan yağlarlar ile ilgili açıklama yaptı. Gürbüz, "Elazığ il sınırları içerisinde son zamanlarda, üretici adı, adresi belli olmayan, üretim izinsiz, kayıtsız ve yaptırmış olduğumuz analizler neticesinde sahte olduğu anlaşılmış zeytinyağı diye satılan ancak zeytinyağıyla alakası olmayan yağlar mevcuttur. Bu yağlarla ilgili olarak gıda kontrol görevlileri tarafından gerek rutin olarak yapılan denetimler sonucunda gerekse Alo Gıda 174 ihbar hattına gelen ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi neticesinde bu yağlardan çok miktarda tespit edildi" dedi.

Bu yağları satan iş yerlerine kayıtsız, üretim izinsiz gıda satışı yaptıklarından ve üründe izlenebilirliği sağlayamadıklarından dolayı 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlemler uygulandığını belirten Gürbüz, "Yine yapılan denetimler, ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmeleri neticesinde, gıda satış yerlerine bu yağları bulundurup sattıkları için yasal işlemler uygulandığından, bu yağları tedarik edip ilimizde satışlarını sağlayan tedarikçiler artık yöntem değiştirmişlerdir. Bu yağları gıda satış yerlerinde değil benzinliklerde, LPG satış yerlerinde, inşaat malzemeleri satış yerlerine bırakmak suretiyle satışlarını sağlamaktadırlar. Ayrıca yine bu tedarikçiler telefonla sipariş alıp direk olarak evlere ve kişilere ulaşarak bu yağları satmaktadırlar. Bilinmelidir ki zeytinyağı diye satın alınan bu yağlar kesinlikle zeytinyağı olmayıp, içeriğinde hangi karışım yağların bulunduğu bilinmemektedir. İçeriğinde hangi yağların olduğu bilinmeyen bu yağların tüketiminin de sağlık açısından uygun olmadığı bilinmelidir" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title