Haberler

Sahte Polisin Kadını Dolandırma Anı Saniye Saniye Kamerada

Sahte polisin kadını dolandırma anı saniye saniye kamerada

Adana'da telefonda kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının, FETÖ tehdidi ile sindirdiği kadının bebeğine ait 17 çeyrek altın, 6 bilezik ve 30 bin lira parasını alma anı saniye saniye görüntülendi

ADANA - Adana'da FETÖ tehdidi ile bir kadını kandıran telefon dolandırıcısı sahte polisin, kadının bebeğine ait 17 çeyrek altın, 6 bilezik ve 30 bin lira parasını alma anı saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi 3936 sokaktaki tek katlı evde meydana geldi. İddiaya göre, dolandırıcılık hadisesi Nurten Yavuz'un saat 15.00 gibi telefonunun çalması ile başladı. Yavuz, telefonu açınca karşıdaki kişi kendisinin polis olduğunu söyleyerek "Hanımefendi kimlik bilgileriniz Fetullaçı Terör Örgütü'nün eline geçmiş. Evinize gelip arama bahanesiyle altın ve paralarınızı alacaklar. Ben şimdi bir polis arkadaş göndereceğim adresinize. Evinizdeki bütün altın ve paraları ona verin. Yoksa gelecek şahıslar evinizdeki altının ve parala el koyacak. Biz alırsak altın ve paralarınız devlet güvencesinde olacak. Operasyondan sonra size geri verilecek. Telefonu hiç kapatmayın, hemen arkadaş gönderiyorum" dedi. Büyük panik yaşayan kadın, korkusundan telefonunu hiç kapatmazken bir süre sonra şahsın biri kapıyı çalıp polis olduğunu söyledi. Kadın, şahısla önce kapıda görüşüp daha sonra eve aldı. Dolandırıcı şahıs, evde kadının hazırladığı bebeğin 17 çeyrek altını, 6 bilezik ve 30 bin lira parayı kadından aldı. Sahte polis, paraları alıp evden ayrılarak kayıplara karıştı. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Telefondaki sahte polis altın ve paraları alınca telefonu kapattı. Kadın ise, bir süre sonra ne olduğunu öğrenmek için polisi aramak istediğinde telefon numarasına ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp eşine ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, güvenlik kamerasını inceleyip zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Kadın ise bebeğinin altınlarını bile FETÖ bahanesiyle eve gelen sahte polise verdiğini söyledi. Yavuz, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan kocası Ali Osman Yavuz ile birlikte polis merkezine şikayet başvurusu yapmaya gitti.

Adana polisinin yaptığı operasyonda 46 sahte polis yakalanmış, 38'i adliyeye sevk edilmiş 19'u dün tutuklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Asayiş

Osman Yavuz Akıncılar Yüreğir 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title