Haberler

Sahte İçki İçti Ölümden Döndü

Tarsus ilçesinde içtiği sahte rakıdan zehirlenen kişi, yoğun bakımda gördüğü tedavinin ardından hayata tutundu.

Tarsus ilçesinde içtiği sahte rakıdan zehirlenen kişi, yoğun bakımda gördüğü tedavinin ardından hayata tutundu.

Tarsus'taki özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, ilçede yaşayan M.Y, daha önce de birkaç kez içki aldığı büfeden rakı alarak evinde içti. Ertesi gün ağır bir halsizlik yaşayan ve yürümekte zorlanan M.Y, içkiden zehirlenmiş olabileceğini düşünmediği için herhangi bir sağlık kurumuna başvurmadı. Sağlık durumunun ikinci gün daha da kötüleşen M.Y, eşi ve çocukları tarafından özel bir hastaneye götürüldü.

Hastane acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen ve yapılan tetkiklerde metil alkol zehirlenmesi yaşadığı anlaşılan M.Y, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Yoğun bakımda 8 saat süreyle hemodiyaliz uygulanan M.Y, bilincinin açılmasının ardından yoğun bakımdan çıkarıldı.

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Horoz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, metil alkolün çok düşük dozlarda bile yaşamı ciddi anlamda tehdit ettiğini, hastaların hayati tehlikeyi atlatsa bile kalıcı körlük ve kalıcı beyin hasarına neden olabildiğini belirtti.

Uygun tedavi uygulanmayan hastaların kaybedilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Horoz, şunları kaydetti:

"Bu vakada hasta bize getirildiğinde yaşamsal bulguları ve laboratuvar verileri yaşamla bağdaşamayacak düzeydeydi. Yoğun bakım ekibimizle yaptığımız enerjik ve yoğun müdahaleyle hastamız yaşama tutunmayı başardı. Son günlerde metil alkol zehirlenmesinden kaynaklanan ölümlerdeki artışı da göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımızın sahte içki konusunda daha duyarlı olmaları ve kaynağını bilmedikleri alkollü içecekleri kesinlikle tüketmemeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title