Haberler

Sahte İçki Davasında Karar

Esenler'de, büfesinde sahte içki sattığı için Serdar Milyoner'in ölümüne neden olduğu iddia edilen Metin Şahin ile sahte içkiyi temin ettiği ileri sürülen Nihat Bahadır'ın yargılandığı davada, sanık Metin Şahin'in "Olası kasıtla öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, diğer sanık Nihat Bahadır'ın ise beraatine karar verildi.

Esenler'de, büfesinde sahte içki sattığı için Serdar Milyoner'in ölümüne neden olduğu iddia edilen Metin Şahin ile sahte içkiyi temin ettiği ileri sürülen Nihat Bahadır'ın yargılandığı davada, sanık Metin Şahin'in "Olası kasıtla öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, diğer sanık Nihat Bahadır'ın ise beraatine karar verildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Metin Şahin ve Nihat Bahadır ile müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Metin Şahin, maktulün ailesine başsağlığı dileyerek, "Olanlardan dolayı üzgünüm. Ailemden ve akrabalarımdan, herkesten özür diliyorum. Bu işi yaptığımdan dolayı binlerce kez pişmanım" dedi.

Diğer sanık Nihat Bahadır ise kaçak içkiyle ilgisinin ve alakasının olmadığını bu nedenle beraatini ve tahliyesini talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Metin Şahin'in "Olası kasıtla öldürme" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Diğer sanık Nihat Bahadır'ın ise söz konusu suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar veren heyet, sanığın tahliyesine de hükmetti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Metin Şahin ile Nihat Bahadır'ın da bulunduğu 11 kişi "şüpheli", sahte içkiden hayatını kaybeden Serdar Milyoner'in maktul, sahte içkiden zehirlenen 6 kişiye ise mağdur olarak yer verilmişti.

Şüphelilerin sahte içkileri 10 TL karşılığında sattıkları vurgulanan iddianamede, şüphelilerin ölüm ve yaralamaya sebebiyet vereceğini öngörmelerine rağmen kazanacakları paradan dolayı bu neticeyi görmezden geldikleri, ölüm ve yaralamaları kazanacakları paraya karşılık göze aldıkları, bu satış işlemlerini sırf istedikleri netice olan para kazanma amaçlı yaptıkları belirtilmişti.

İddianamede, 11 şüphelinin "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilmişti. İddianameyi kabul eden İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Şahin ve Bahadır'ın haricinde diğer 9 sanık hakkındaki suçlamanın "yaralama" olması nedeniyle dosyanın İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Şahin İstanbul Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title