Haberler

Sahte Fatura Mağduru Çiftçiler İçin Düzenleme

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, sahte faturadan mağdur olanların İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini söyledi.

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, sahte faturadan mağdur olanların İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini söyledi.

Akpınar, yaptığı açıklamada, çiftçi desteklemelerinde mağdur olan çiftçilerin son çıkan Torba Kanun'un 23. maddesinde ilave edilen geçici maddeden yararlanabileceklerini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin konuya ilişkin girişimlerde bulunduğunu kaydeden Akpınar, şunları kaydetti: "Çiftçilerimiz, en geç iki ay içinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Bakanlık incelemelerini 6 ay içinde tamamlayarak, gerçek üretim yapan çiftçilerimizin ödeme yasaklarını kaldıracaktır. 2006 tarihinden itibaren destekleme ödemelerinden faydalanmak için girişimde bulunan fakat dosyalarında ibraz ettikleri makbuz, fatura ve diğer belgelerin sahte, usulsüz veya gerçeğe aykırı olduğu gerekçesiyle ödemeleri yapılmayan veya yapılan destekleme ödeme tutarları aynı sebeplerden geri alınan çiftçilerimizin ödemeleri tekrar yapılabilecektir."

Akpınar, çiftçilerin belirtilen tarihlerde başvurmaları halinde ödemelerin yapılacağını sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Akpınar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title