Haberler

Sahte Dekont Düzenledi, Vergi Paralarını Barlarda Yedi

Güncelleme:

İzmir'de devlete ödenmesi gereken vergi için çeşitli bankalara ait sahte dekontların kullanıldığı belirlendi. Şüphelilerden birinin, "Parayı bar pavyonda yedim" dedi.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği fezlekede yapılan sahteciliğin detaylarına yer verildi.

BANKALAR: O DEKONTLAR SAHTE

İzmir Alsancak'ta bulunan bir gümrük müşavirlik şirketini mercek altına alan ekipler, ithalat işlemleri sırasında, bir tür vergi olan Kaynak Kullanım Destekleme Fonu (KKDF) için gümrüğe sunulan yüzlerce dekontu incelemeye aldı. Elde edilen dekontlar ilgili bankalara soruldu. Bankalardan gelen yanıtlarda, söz konusu dekontlardan bazılarının sahte olduğu belirtildi.

'YILLARDIR PARAYI O YATIRIYOR'

Gümrük Muhafaza ekipleri elde ettikleri belgelerden sonra ithalatçı firma yetkilileri ve aracılık yapan şirket sahiplerinin ifadelerini aldı. Alınan ifadeler sonrası gümrük müşaviri Mehmet C. ve çalışanı Hüseyin E. A.'ye ulaşıldı. Mehmet C. ifadesinde şunları kaydetti: "Ben bu KKDF ödemelerine ait dekontlardaki meblağları bankaya yatırmak üzere Hüseyin E.A. isimli şahsa verdim. Zaten yıllardır bu şahıs banka, vergi gibi işlemleri firmamız adına gerçekleştirirdi. Hüseyin E. A. bu dekontları sahte olarak kendisinin düzenlediğini, kaç adet sahte dekont düzenlendiğinin sayısını bilmediğini, ihtiyacı olduğunu için bu işi yaptığını, gece hayatı olduğunu ve kendisine ilgili bankaya yatırmak üzere vermiş olduğum paraları bar, pavyon tabir edilen yerlerde harcadığını söyledi."

'BANKALARIN KAŞESİNİ YAPTIRDIM'

Hüseyin E.A. ise ifadesinde, sahte dekontları nasıl hazırladığını da anlatarak, bankaların kaşelerini de kendisinin yaptırdığını söyledi. Hüseyin E.A. ifadesinin devamında ise "Daha önce bankaya ödediğimiz ve asıl olarak aldığımız dekontlar üzerinde daksille silerek fotokopisini çektim. Daha sonra da üzerinde bilgisayarda değişiklik yaparak bu firmalara ait KKDF tutarlarını yazarak ve tekrar fotokopi çekmek suretiyle de beyannameye ekledim. Çok borcum olduğu ve müşkül durumda olduğum için bu şekilde bir işlem yaptım. Çok pişmanım. Ben bu sahte olan dekontları zaten ara-ara yaptım. Her beyannamede bu evrakları sahte olarak düzenlemedim" dedi. Aralarında Mehmet C. Hüseyin E.A.'nın da bulunduğu 4 kişi ile ilgili 'güveni kötüye kullanma', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'sahtecilik' suçlaması ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. (Kaynak:Hürriyet)


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Cumhuriyet Başsavcılığı İzmir Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (48)

cenk:

Bu hükmetin basbakani bakanlari yaparsa bunlarinda yapmalari cok dogal AKP liderlerini örnek almislar

22
10
yanıtYanıtla
afiyet olsun:

bundan sonra bu devlete vergi de verilmez askere de gidilmez. apoyu yere göğe sığdıramayan devlet, binlerce ana kuzusunu niye katlettirdin o zaman? çalan iyi yapmış, güzelce de yemiş. afiyet şeker olsun. 3-5 sene yatar çıkar.

16
8
yanıtYanıtla
SSS:

ALLAH BELANIZI VERSİN. SİZİN ZEVKİNİZE HARCADIĞINIZ PARALAR BİZİM SIRTIMIZDAN ÇIKIYOR HARAM ZIKKIM OLSUN. ONDAN SONRA HERŞEYE ZAM VERGİİİ. . . . . .

22
2
yanıtYanıtla
ali:

çalan çalana OHOOH afiyet olsun

21
3
yanıtYanıtla
herkes çalıyor be:

herkes bir yolunu bulup yiyor valla bana denk gelirse gözünün yaşına bakmayacağım

14
5
yanıtYanıtla
13bitlislimobilWeb@haberler.com:

Uzakdoğu ülkesinde olsaydı bu adamı asmışlardı.

18
1
yanıtYanıtla
haluk:

iyi yapmış bu devlete vergimi verilir yaa helal olsun

10
7
yanıtYanıtla
srfsmobilWeb@haberler.com:

Bagazinda dursun haramzehir olsun

15
2
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Adam aslanlar gibi yemiş afiyet olsun

7
9
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

HIRSIZ OLURSAN ADAM GİBİ İTİBAR GÖRÜRSÜN BU ÜLKEDE !!

7
9
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title