Haberler

Sahte Altınla Dolandıran Şebekeler, Deşifre Edildi

İzmir merkezli operasyonda, askerde iletişim bilgilerini aldıkları arkadaşlarını, ucuz define altını satma yalanıyla kandırıp dolandırıcılık yapan üç şebekenin, bu faaliyetleri sırasında kullandıkları 10 anı defteri de polisin aramasında bulundu.

İzmir merkezli operasyonda, askerde iletişim bilgilerini aldıkları arkadaşlarını, ucuz define altını satma yalanıyla kandırıp dolandırıcılık yapan üç şebekenin, bu faaliyetleri sırasında kullandıkları 10 anı defteri de polisin aramasında bulundu. Şebekelerin bu anı defterlerini, kendi elemanlarına yaptırdıkları gibi, askerden yeni gelen kişilerden de satın aldıkları ortaya çıktı. Sorguları devam eden zanlıların, anı defterlerinin yanı sıra alışveriş yapıp yemek yedikleri yerlerden topladıkları kartvizit sahiplerine de benzer taktikle yaklaştıkları öğrenildi.

Asker arkadaşı olduğunu söyleyen kişilerin, kendilerini telefonla arayıp gömü altını yalanıyla kandırdıktan sonra dolandırıldıklarını söyleyen kişilerin şikayeti üzerine polis çalışma başlattı. İzmir Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, yaklaşık 8 ay süren araştırmaların ardından üç grup halinde birbirlerinden bağımsız çalışan şebekeleri tespit etti. Şebekelerin liderleri ile elemanlarının da belirlenmesiyle birlikte eş zamanlı yapılan baskınlarda, şebeke liderleri T.A., M.A. ve M.Ş.'nin aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Şebekeye sahte altınları yaptırıp tedarik eden kuyumcu M.A.Y. de İzmir'de yakalandı. Şüphelilere ait evlerdeki aramalarda toplam 5 bin sahte altın, sahte altınların yapımında kullanılan 40 kilo metal, dolandırıcılık sırasında kullanılan gerçek altınlar, para ile iki tabanca da ele geçirildi. Bu şüphelilerden ikisi, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

10 ANI DEFTERİ BULUNDU

Polisin deşifre ettiği ayrı ayrı faaliyet gösteren üç şebekenin, askerde anı defteri adı altında arkadaşlarından aldıkları iletişim bilgilerini sonradan arayıp tarlada çift sürdüğü sırada ya da çobanların tarihi gömü altını bulduğunu, bunları ucuza satmak istediklerini söyleyip kandırdıktan sonra paralarını aldıkları saptandı. Şüphelilerin bu anı defterlerini askere giden kendi elemanlarına yaptırdıkları gibi askerden yeni gelen kişilerden de satın aldıkları otaya çıktı. Şebekelerin bu anı defterleri için zaman zaman iç çatışma da yaşadıkları belirlendi.

Polisin şüphelilerin evlerindeki aramaları sırasında bu 10 anı defterleri bulundu. Defterlerde askerlere ait ayrıntılı bilgilerin bulunduğu gözlemlendi. Şüphelilerin, anı defterlerinin yanı sıra alışveriş yapıp yemek yedikleri yerlerden topladıkları kartvizit sahiplerine de sonradan benzer taktikle yaklaşıp dolandırıcılık yaptıkları da öğrenildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title