Haberler

Şahsuvaroğlu: Vergiler Nedeniyle Türkiye'ye Özel Araba Üretiliyor

Ssangyong Türkiye Distribütörü ve Şahsuvaroğlu Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, Bursa'da yaptığı konuşmada yabancı yatırımcıların Türkiye otomotiv pazarını önemsediğini söyledi.

Ssangyong Türkiye Distribütörü ve Şahsuvaroğlu Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, Bursa'da yaptığı konuşmada yabancı yatırımcıların Türkiye otomotiv pazarını önemsediğini söyledi. Şahsuvaroğlu, "Üreticiler Türkiye'ye özel araba üretiyor. Üretici çoğu marka kendine göre araç üretiyor. 1 litrelik ve altında araçlar üretiliyor. Vergilerde değişiklik olmazsa, bu motorlar iyi teknolojilerle üretilecek" dedi.

Ssangyong Türkiye Distribütörü ve Şahsuvaroğlu Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, yatırımları ve önümüzdeki dönem çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Grup olarak 1966 yılında faaliyete başladıklarını hatırlatan Şahsuvaroğlu, Ssangyong olarak Türkiye'de 25 bayi ve 37 noktada servis hizmeti verdiklerini kaydetti. Yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Şahsuvaroğlu, Ankara'da dünyanın en büyük plazasını faaliyete sokacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ankara'da 17 katlı 30 bin metrekare plaza yapıyoruz. Dünyadaki en büyük plazanın 3 katı büyüklükte inşa ediyoruz. Bu yaz sonu açacağız. 25 milyon dolara mal olacak. Oraya bir araba geldiğinde interaktif serviste uzman ekip inceleyecek. Üst düzey standartlarda konfor için otomotive özel bir tesis olacak. 50 kişi çalışacak."

İç pazardaki otomotiv satışının düşmesi ile ilgili değerlendirmede de bulunan Şahsuvaroğlu, 1 Ocak'tan itibaren ÖTV artışı ve kredilerde kısıtlamalar yaşandığını hatırlattı. İkinci çeyrekten umutlu olduğunu söyleyen Şahsuvaroğlu, "İkinci çeyrekte satışların iyileşeceğini düşünüyorum. Tabiki 2013 yılına göre satışlar düşmüş olacak ancak ilk çeyrekteki gibi sert ve sıkıntılı olmayacak. Nisan ayında alımlar devam ediyor. Bu da mutlu edici" dedi.

Yunus Şahsuvaroğlu, yabancı yatırımcılar açısından Türkiye otomotiv pazarının önemsendiğini bildirirken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üreticiler Türkiye'ye özel araba üretiyor. Çoğu marka kendine göre araç üretiyor. 1 litrelik araçlar ile 1 litrenin altında araçlar üretiliyor. Vergilerde değişiklik olmazsa, bu motorlar iyi teknolojilerle üretilecek. Ssangyong nanoteknoloji ile Türkiye ve bu tip pazarlara üretim yapıyor." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ssangyong Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title