Haberler

Sahnede Her Türlü Maymunluğu Yaparım!

Bora Öztoprak, altı yıllık aranın ardından yeni albümüyle hayranlarıyla buluştu.

Müziğe adım attığı 1990'lı yıllarda çıkardığı romantik albümlerle adından söz ettiren Bora Öztoprak, yaklaşık altı yıllık bir aranın ardından kısa süre önce çıkardığı 'Büyüdü' isimli albümle yeniden müzik severlerle buluştu. Usta müzisyenle albümünü ve bu altı yıllık arada neler yaptığını konuştuk...

Altı yıldır albüm piyasaya çıkarmadınız. Neler yaptınız bu süre zarfında?

Bu sürede konser ve sahne performanslarına ağırlık verdim. Besteler yaptım. Bazı tiyatro oyunlarının müziklerini yaptım. Mayıs'ta 'Çetrefilli Yollar' isimli single'ımı piyasaya çıkardım. Artık albüm yapmanın zamanı gelmişti.

Bu geçen süre zarfında dinleyicilerinizle bağınız sürdü mü peki?

Beni hiç bir zaman unutup, kenara köşeye atmadı dinleyicilerim. Şu anda 20'li yaşlarında olanlar; yani benim en parlak dönemimi bilmeyen kuşak bile 'Seni Seviyorum', 'Akdeniz Geceleri' ve 'Başıma Bela mısın?' adlı şarkılarımı biliyor. Dinleyiciler 'gönül sandığına' koyuyor beni; ben ortalığa çıktığım zaman aynı yerden devam ediyoruz.

EĞLENELİM GEÇELİM

Özlemiş misiniz gündemde olmayı?

Evet; bu koşturmayı, bu şaşaayı özlemişim. Ama tabii ki hiçbir zaman gazete sayfalarını çarşaf çarşaf süsleyen bir şarkıcı da olmamıştım.

Basın ve magazin aslında biraz da işinizin gereği. Siz özellikle mi uzak durmaya çalışıyorsunuz medyadan?

Özellikle kaçmıyorum. Bu altı yıl boyunca özellikle kaçmadım ki zaten medyadan. Müziğimle ve sahnede yaptığım işle ilgilenildiği sürece her zaman basında olmak isterim tabii ki.

Bu 6 yıllık süre zarfında müziğe ve sanat dünyasına dışarıdan bakma şansınız oldu... Neler değişti sizce?

2002-2011 yılları bence müzikteki kayıp dönem olarak görüyorum. Çok iyi işler çıkmadı. Aklıma bir Şebnem Ferah, Emre Aydın, Yalın ve Sıla geliyor mesela... Bu insanlar da kendi müziklerini yaptıkları için isimleri ön plana çıktı. Böyle kendi tarzı ve şarkıları olan insanlar devam ediyor. Bu süre zarfında eğlenelim geçelim tarzı şarkılar çıktı tabii bolca.

2011'de ne oldu?

Müzik piyasası 2011'de biraz hareketlenme başladı. İyi rock grupları Model ve Gripin gibi gruplar çıkmaya başladı. Farklı tarzlar denenmeye başlandı.

MEKANİK İŞLER

Peki 1990'larda müzik dünyasına adım atmış biri olarak, o yılların müziğiyle, bugünün pop müzik dünyasının müziklerini karşılaştırabilir misiniz?

Bu zamanda yapılan işler daha mekanik geliyor kulağa. 90'lar öyle değildi; o zaman her şey yeniydi. 90'larda el yordamı ile keşfediyorduk. Bence müzikte en özgür dönem 90'lardı.

Sizi 'romantik şarkıların prensi' olarak adlandırıyorlar. Romantik bir insan mısınız?

Aslında romantik bir adam değilim; şarkılarım romantik. Sahnede her tür maymunluğu yaparım.

PAPARAZZİLİK İLK OLAYIMIN ARDINDAN ÇİÇEK İLE EVLENDİM

Çiçek Dilligil ile 16 yıldır evlisiniz...

17'nci yılımıza gireceğiz. İlk paparazzilere yakalandığım olayın ardından evlendim. Çiçek ile yakalandık, ondan sonra da evlendik

Evde nasıl birisiniz?

Biraz ailemin içinde şımarığımdır. Oğlum da Çiçek de şımartır beni. Oğlum 16 yaşında. Albümde onun da vokalleri var.

ANNE MESLEĞİNİ SEÇECEK

O zaman oğlunuz Ardahan baba mesleğini mi seçecek?

Oğlum galiba anne mesleğini seçecek. Her ikimizin mesleğiyle ilgili de bilgi sahibi... İyi bir oyuncu olma yolunda eğitim de alıyor zaten. Annesi ile çok entellektüel muhabbetleri var, ben onlara hiç karışmıyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Bora Öztoprak Akdeniz Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title