Haberler

Sahne Tozu'ndan savaşa eleştirel bir bakış

Güncelleme:

Çağlar İşgören yönetimindeki Sahne Tozu Tiyatrosu'nun Mayıs ayında sahneleyeceği ilk oyun Savaş Baba, dünyanın her yerinde savaş çığlıkları atan siyasetçilere de bir gönderme yapıyor.

Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesindeki "Actor Club" oyuncularının 6,7,8 Mayıs 2016 tarihlerinde sahneleyeceği oyun Savaş Baba, çağdaş Yunan tiyatrosunun öncü yazarlarından Yakovos Kambanellis'in bir oyunu. Güldürü tarzındaki anti-militarist oyunun yönetmenliğini Nazlı Kayı yapıyor.

Oyunda güldürü öğeleri kullanılarak paragöz ama barışçıl Rodos'un, kapısına dayanan işgalci Dimitrios tehlikesiyle karşı karşıya kalması anlatılıyor. Rodoslularla, "Hayatta kalmak için güçlü olmalı ve saldırgana benzemeli" tezini savunan savaşçı Dimitrios'un mücadelesi, güldürürken savaşı sorgulamamıza da yol açıyor.

Konak YKM Binası'ndaki Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi'nde sergilenecek Savaş Baba Oyunu, 6,7 Mayıs 2016 tarihlerinde saat 20.30'da, 8 Mayıs 2016 Pazar günü saat 14.00'de izlenebilir.

Sahne Tozu Tiyatrosu Savaş Baba oyunun ardından, Mayıs ayında Yedi Kocalı Hürmüz, Rus Gelir Aşka ve Kanlı Nigar oyunlarını sahneleyecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title