Haberler

Sahipsiz Hayvanlara Her Türlü Bakım Yapılacak

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağında sahipsiz hayvanlar için veterinerlerinin gözetiminde bakımları yapılıyor.

10 dönüm üzerine kurulan ve içerisinde 350 hayvanın bulunduğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınakta sahipsiz hayvanların bakımı veterinerlerin gözetiminde yapılıyor.

3 veteriner, 17 yardımcı personel ve 2 toplama aracıyla hizmet veren hayvan barınağında, sokaklardan toplanıp barınağa getirilen sahipsiz hayvanların muayene ve kontrolleri ile aşıları yapılarak, barınağa alınıyor.

Büyükşehir belediyesi olarak tüm canlıların haklarını savunan ve değer veren anlayışın temsilcileri olduklarını dile getiren Başkan Güvenç, barınakta sokaktan büyükşehir belediyesi görevlileri tarafından toplanıp getirilen hayvanların her türlü bakımlarının yapıldığını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in talimatı ile hayvan barınağında bulunan hayvanların günlük rutin bakımı yapıldığı modern haliyle örnek teşkil ettiğini belirtti.

406 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına sokaklardan getirilen sahipsiz hayvanlar, isteyen vatandaşlara da ücretsiz olarak sahiplendiriliyor. 2014 yılı içinde toplanan ve bakımı yapılan 406 hayvan vatandaşların talebi doğrultusunda sahiplendirildi. Barınakta kedi bakımevi, köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi, karantina bölmesi bulunuyor.

GÜNLÜK BAKIMLARI YAPILIYOR

Her gün sağlık bakımı günlük rutin olarak yapılan barınakta rahatsızlanan kedi ve köpeklere barınak içeresinde müdahale eden hekimler tedavilerini de burada yapıyor. 10.00 ile 12.00 arasında yemek verilen hayvanların 13.00 ile 15.00 saatleri arasında ise eksiklikleri tespit edilip gideriliyor. Her günün sonunda ise yemek ve su kapları temizlenip dezenfekte ediliyor.

BARINAKTA KAPASİTE ARTIRILIYOR

500 hayvan kapasitesi ile hizmet veren barınak önümüzdeki günlerde yapılacak ek barınaklarla bu sayının iki katına çıkarılacak. Çalışmaların başladığı alanda yeni barınaklar yapılıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title