Haberler

Şahinin Yediği Kursağında Kaldı

Hakkari Belediye Eş Başkan vekilleri, Berçelan Yaylası yolunda yediği yiyeceklerin kursağında kalması sonucu uçmakta zorlanan kızıl şahinin hayatı kurtarıldı.

Hakkari Belediye Eş Başkan vekilleri, Berçelan Yaylası yolunda yediği yiyeceklerin kursağında kalması sonucu uçmakta zorlanan kızıl şahinin hayatı kurtarıldı.

Hakkari'nin 2500 rakımlı Berçelan Yaylası'nda içme suyu proje çalışmalarını denetlemeye çıkan Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, yayla yolunda yarı baygın halde olan ve hareket etmekte zorlanan bir kızıl şahine rastladı. Yamaca doğru kaçmaya çalışan, fakat hareket etmekte zorluk çeken kızıl şahin, kısa sürede yakalandı. Burada belediye meclis üyeleri şahinin vücuduna bakıp herhangi bir yerinde yaralanmanın olup olmadığını inceledi.

Yapılan incelemede yaraya rastlanmazken, şahinin dilini dışarıya doğru çıkardığını ve boğazının tıkandığını, bu nedenle hareket edemeyip baygınlık geçirdiği belirlendi. Bunun üzerine Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, makam aracından bir pet su alıp kızıl şahine su verdi. Kana kana su içmeye başlayan şahinin kusmaya çalıştığını gören belediye meclis üyeleri, kuşun sırtına vurup göğsünü sıvazlayarak kusmasını sağladı.

Kursağında yediği et parçalarını çıkarmaya yardımcı olan belediye heyeti, kızıl şahine gerekli müdahaleyi yapıp sağlığına kavuşturarak yeniden doğaya saldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Yıldız Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title