Haberler

Şahinbey Hastanesine En Kaliteli Üniversite Hastaneleri Arasına Girdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Mart ayında yapılan merkezi kalite değerlendirmesinde 75 puanla en kaliteli üniversite hastaneleri arasına girmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde TBMM ile prestijli bir hizmet sözleşmesi imzalayarak, TBMM'ye sağlık hizmeti verecek 6 üniversiteden biri olma hakkını elde eden Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu kez de Sağlık Bakanlığı'nın üniversite hastanelerinde ilk kez gerçekleştirdiği 'Sağlıkta Kalite Standartları' (SKS) merkezi değerlendirmesinde, 100 üzerinden 75 puan alarak, 'Referans Üniversite Hastanesi' olduğunu bir kez daha tescilledi. Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerde hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla oluşturduğu SKS daha önce kamu ve özel hastanelerde uygulanmaya başlanmıştı. Bu değerlendirmelerde hastaneler, çalışan ve hasta güvenliği odaklı bir yaklaşımla ele alınıyor ve teknoloji kullanımı, fiziksel şartlar, alt yapı, işleyiş, insan kaynağının kapasitesi ve niteliği ile ilgili yeterlilikler inceleniyor.

Kaliteli bir büyümeyi ilke edinen Gaziantep Üniversitesi'nin bu amaçla kurduğu Kalite Koordinatörlüğü, önce hastanedeki gerek fiziki, gerekse hizmetle ilgili şartların SKS'ye uygunluğunu inceledi. Şartlar ve süreçler sadece SKS değil maliyet ve verimlilik açısından da incelenerek, gerektiğinde yeniden düzenlendi ve iyileştirildi. Kalite konusunda standart bir bakış açısının oluşturulması, toplam kalite anlayışının hastanenin her köşesinde hissedilmesi ve SKS'nin her seviyede uygulanması için eğitim ve öz değerlendirme faaliyetleri büyük bir ciddiyetle ele alındı. Görev alanlarına göre eğitim ihtiyaçları tespit edilerek tıbbi ve tıbbi olmayan her seviyeden personele hem SKS, hem mesleki eğitimler verildi. Düzenli aralıklarla yapılan öz değerlendirmelerle standart dışı uygulamalar tespit edildi ve iyileştirildi. Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı'nın görevlendirdiği merkezi değerlendirme ekibi, ilk kez değerlendirilen bir hastane olarak hasta memnuniyet anketlerinin sonuçları ve SKS'ye uygunluk açısından GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni çok başarılı bulduklarını belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Kalite Koordinatörü Funda Batmazoğlu, ulaşılan başarıda Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, Kalite Yönetim Direktörü Doç. Dr. Murat Taner Gülşen ve Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Aylin Doğan'ın koordinasyonunda her seviyeden yönetici ve çalışanın katkısının olduğunu belirterek, bunun bir hastane için başarılı bir takım çalışması örneği sergilendiğini vurguladı.

Merkezi değerlendirmede tespit edilen uygunsuzlukların hastane binasının yaşından dolayı fiziki şartlarla ilgili olduğunu vurgulayan Batmazoğlu, "Danışma ve kayıt bankolarının yüksekliği, vezne gibi bazı bölümlerin camlı oluşu, kişisel hijyen alanlarının kapılarının içe açılması gibi kısa sürede ve kolaylıkla giderilebilecek eksikliklerden puanımız kırıldı. Bundan sonraki değerlendirmelerde daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim, amacımız hasta ve çalışan güvenliğini en üst düzeyde sağlamak, şartları sürekli iyileştirmek, kalite konusunda hedefi sürekli bir üst noktaya taşımaktır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Şahinbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

m.k.yılmaz:

dogru yandalı sahte olan torpile doçent olan doktor oldugu için dereceye girmiştir metin hocayla kadayıfcı hıoca iyi bilir yakında ses kayıtları ved kamera düşer

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title