Haberler

Şahinbey'deki Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Belediye Başkanı Tahmazoğlu: "Şahinbey Belediyesi olarak 5 bin konut, bin adet iş yeri yapıyoruz. Bu bir rekordur"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet tahmazoğlu, Belediye olarak yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında  5 bin konut, bin adet işyeri yaptıklarını, bunun bir rekor olduğunu bildirdi.

Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Havaalanı yolu üzerinde bulunan Perilikaya-Serinevler kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Tahmazoğlu, sürdürülen yıkım çalışmalarını izledi, kulandığı iş makinesiyle kamulaştırması yapılan bir binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Tahmazoğlu, yüzde 80'i çarpık yapılaşmanın olduğu ilçede 5 farklı bölgede kentsel dönüşüm yaptıklarını belirtti.

Havaalanından şehre giriş güzergahında özelikle yolun sol tarafından çarpık yapılaşma bulunan alan istemediklerini ifade eden Tahmazoğlu, yıkım gerçekleştirilen alana yeni konutlar yapacaklarını, böylelikle çarpık yapılaşmayı önledikleri gibi vatandaşların depreme dayanıklı yeni konutlarda yaşamalarını sağlamış olacaklarını kaydetti.

Tahmazoğlu, şunları bildirdi:

"Şahinbey Belediyesi olarak 5 bin konut, bin adet işyeri yapıyoruz. Bu bir rekordur. Küçük sanayi sitesi, eski garajlar başta olmak üzere ilçedeki tamircileri şehir dışına alacağız. Orası da yılbaşı itibariyle tamamlanmış olacak. Böylelikle 5 bölgemizdeki hem yıkımlarımızı hem konut yapımlarımızı gerçekleştirmiş olacağız. Şu anda Çamlıca, Sakarya, Nuri pazarbaşı, Kıbrıs, Kahvelipınar, Güzelvadi, Yazıcık, Perilikaya, Serinevler ve eski garajlar bölgesinde yıkımlarımız ve yapımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title