Haberler

Şahınbey Belediyesinden Engellilere Akülü ve Manüel Tekerlekli Sandalye

Gaziantep’in Şahinbey ilçe belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla 57 engelli vatandaşa akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıttı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçe belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla 57 engelli vatandaşa akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıttı.

Belediye binasının bahçesinde düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şu ana kadar bin 343 adet Akülü ve Manüel tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını söyledi. Şahinbey belediyesi olarak hiçbir engel tanımadıklarını belirten Tahmazoğlu, "Bizim için engel yok, 10-16 Mayıs Birleşmiş Milletlere üye 156 ülke tarafından Engelliler Haftası olarak ilan edildi. Bizde bu vesileyle akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtıyoruz. İnsan olarak hepimiz eşit yaratılmışız hiçbirimizin birbirimizden üstünlüğü yoktur. Mevkiler makamlar insanlara üstünlük katmaz. Bu dünya imtihan dünyası olduğu için her birimiz farklı bir şekilde imtihana tabi tutuluyoruz. Kimimiz parasıyla, kimimiz makamıyla kimisi engeliyle, kimisi fakirlikle imtihan oluyoruz. Mesele imtihanı kazanıp kazanmadığımızdır. Biraz sonra hiçbirimizin engelli olmadığımıza dair bir garantisi yoktur. Üniversite birinci sınıfa başladığıma Erzurum giderken otobüsümüz takla attı. Bende ayağımdan yaralandım. Ayağım kırıldı ameliyat oldum, 6 ay yürüyemedim onun için engellilerin yaşadığı zorluğu iyi bilirim" dedi.

"BİN 343 ADET AKÜLÜ VE MANÜEL TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTIK"

Engelli kardeşlerimizin engelini ortadan kaldırmak için birçok adım attıklarını vurgulayan Tahmazoğlu, "İlk işimiz engelli kardeşlerimizi dışarı çıkarmak oldu. 2009 yılında başladığımız Akülü ve Manüel sandalye dağıtımına, her yıl değişik vesilelerle devam ediyoruz. Şuana kadar, Bin 343 adet Akülü ve Manüel tekerlekli sandalye dağıtımını gerçekleştirdik. Bunu yaparken de hiçbir şart koşmadık. Ayrıca 4 noktada Akülü şarj istasyonumuz var. Yine birçok engelli kardeşlerimize çeşitli medikal malzemeler hediye ettik. 2 yüz görme engelli vatandaşımıza beyaz baston dağıttık. Yaptığımız parklarda, yallarda, kaldırımlarda da engelli vatandaşlarımıza uygun olarak yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Programdan sonunda 57 engelli vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı. Program toplu fotoğraf çekildikten sonra sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Gaziantep Şahinbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title