Haberler

Şahinbey Belediyesi'nin 72. Sosyal Tesisi Açıldı

Şahinbey Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışı ile her mahalleye bir sosyal tesis hedefinde bir adım daha ilerleyerek, 72. sosyal tesisini Akdere Mahallesi’nde vatandaşın hizmetine açtı.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışı ile her mahalleye bir sosyal tesis hedefinde bir adım daha ilerleyerek, 72. sosyal tesisini Akdere Mahallesi'nde vatandaşın hizmetine açtı.

Düzenlenen görkemli törene ev sahipliği yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şişek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Ş AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Serpil Kavrak ile vatandaşlar katıldı. Açılış öncesinde Kürtçe şarkılarla vatandaşlar halaylar çekti.

"VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ"

Açılışta bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal tesisin en alt kısmının sağlık ocağı olarak hizmet vereceğini ifade ederek, "Sizin ihtiyacınız neyse bizim vazifemiz bunu karşılamak. Üç yıl önce buraya geldiğimizde 18 bin metre kare dere yatağı bir alan vardı. Biz burayı park olarak değerlendirelim dedik. Mahalleli dere yatağı olması nedeniyle park olmasının çok zor olacağını söylemişti. Ancak gerekli alt yapı çalışmasını yaparak Akdere parkını yaptık. Bu tesisimiz buraya yaptığımız ikinci sosyal tesissimiz. Amacımız bize inanları güvenenlere hak ettiği hizmeti sunmak. Evi olmayan vatandaşlarımız için Mavi Kent'te Mavi Kent projemizi başlattık. Ayda 400 TL'ye vatandaşlarımız kira öder gibi konut sahibi oluyor. Evi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapa bilmek için çalışıyoruz" dedi.

"KÜRT TÜRK KARDEŞLİĞİNİN SEMBOLÜDÜR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Selahattin Eyyubi'nin Kürt-Türk kardeşliğinin sembolü olduğunu belirterek, "Değerli Akdereliler Selahattin Eyyubi, Kürt, Türk kardeşliğinin sembolü olan bir isimdir. Selahattin Eyyubi Kudüs Fatihidir. Babası Kürt, Annesi Türk'dür. Türkiye de yaşayan Türk ve Kürt kardeşliğinin, İslam kardeşliğinin, aynı yüreği aynı hissi taşımanın sembol isimlerinden birisidir. Değerli Belediye başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na bu sosyal tesise Selahattin Eyyubi ismini verdiği için tebrik ediyorum. Değerli hemşerilerim üç yıl önce buraya geldiğimizde dediniz ki okul yok. Şimdi burada İlkokulda, ortaokulda inşa ediliyor ve bitmek üzere. Sizin ihtiyacınız neyse AK Parti onun için çalışır. Sosyal Tesis lazımsa sosyal tesis yapar. Sayın Mehmet Tahmazoğlu ev yıkan bir belediye başkanı değil. Yuva kuran bir belediye başkanıdır. Kentsel dönüşümde Türkiye'nin en başarılı belediyelerinden birisidir. Mehmet Tahmazoğlu'nun belediyeciliği beşikten mezara kadardır. Hoş Geldin Bebek'le başlıyor. Güle güle vefat eden diye sürdürüyor belediyecilik hizmetini. Yani vatandaşa cami lazımsa cami, taziye evi lazımsa taziye evi yapıyor. Bu sosyal tesisin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"MESAJ ÇOK AÇIK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ardından bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise konuşmasına Akdere sakinlerini Kürtçe selamlayarak başladı.

Şimşek, yapılan hizmetlerin önemine değinerek, "Sosyal tesislerimizde vatandaşlarımız için çok güzel imkanlar sunuluyor. Ben sözlerimin başında değerli belediye başkanımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Hakikaten Türkiye'nin en çalışkan ve başarılı belediye başkanı Şahinbey'de. Ben bunu sadece, Gaziantep'te değil Batman'dayken de hep söylüyordum. Biraz önce sizleri Kürtçe selamladım. AK Parti gelmeden önce Türkiye Cumhuriyeti'nin Maliye Bakanı çıkıp böyle bir konuşma yapa bilir miydi? Böyle bir konuşma yapsa hakkında bir tezkere yazılıp yaka paça hapishanelere atılmaz mıydı? Peki bu gün eğer bizler Türkiye'nin bütün renklerini oluşturanlar olarak kendi kültürümüzü en iyi şekilde yaşaya biliyorsak. Bu AK Parti'nin yaptığı reformlar sayesinde değil mi? Mesaj çok açık ve nettir biz sorunlarımızı barış kardeşlik ve demokrasi çerçevesinde çözeceğiz. AK Parti bunun teminatıdır" dedi.

BAKANLAR MASA TENİSİ OYNADI

Yapılan konuşmaların ardından Selahattin Eyyubi Sosyal Tesisi görkemli bir törenle vatandaşın hizmetine açıldı. Açılış törenin ardından törene katılan Maliye Bakanı Mehmet Şişek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Serpil Kavrak sosyal tesiste kurs gören vatandaşları ziyaret ederek sohbet ettiler. Daha sonra sosyal tesis içerisinde bulunan spor salonunda Maliye Bakanı Mehmet Şişek ile eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik masa tenisi oynadılar. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Ak Parti Akdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title