Haberler

Şahinbey Belediyesi Meclisinden Şehitlere Vefa

Şahinbey Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.

Şahinbey Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Şahinbey Belediyesi Meclisi 15 Temmuz olaylarında şehit olan Seyit Ahmet Çakır, Mehmet Demir ve DEAŞ terör örgütü tarafından şehit edilen Hüseyin Gümüş'ün isimleri Şahinbey bölgesindeki parklara verildi.

Şahinbey Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu, yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Gündeme alınan 8 maddenin 6'sı İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na, 1'i Plan Bütçe Komisyonuna görüşülmek üzere sevk edilirken, 8. Madde de ise Çanakkale Şehitlerini ziyaret için yapılacak çalışmalarda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na yetki verildi. 8 maddenin tamamı oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı 3 madde ise yine mecliste oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. 9-10 ve 11. maddelerde Gaziantepli 3 şehidin isimleri Şahinbey Bölgesi'ndeki 3 parka verildi.

Şahinbey Belediyesi Meclisi'nden Ortak Deklarasyon

Şahinbey Belediye Meclisi'nde 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili ortak bir deklarasyon okundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 15 Temmuz gecesi Demokrasiye karşı bir saldırı yapıldığını belirterek: "15 Temmuz günü yapılan saldırı Milli İradeye karşı yapılan bir saldırıdır. Dünya'nın hiçbir yerinde görülmeyen bir olay yaşanmıştır. Kendi uçağıyla, tankıyla, silahıyla ülkenin halkına kadın çoluk, çocuk ayrım gözetmeksizin, Türkiye Büyük Millet Meclisine, Cumhurbaşkanlığı külliyesine, Genel Kurmaya, Milli İstihbarat Teşkilatına ve Türkiye'nin göz bebeği olan, terörle mücadelede çok ciddi başarılara imza atmış Özel harekat Merkezine karşı saldırı düzenlediler. Milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de ve Gaziantep'in kurtuluşunda olduğu gibi bu hain saldırıya karşı bir direnç gösterdiler. Bizlerde Demokrasi Meydanı'nda Meclis üyelerimiz ile birlikte demokrasi nöbeti tutuyoruz. Bizde belediye olarak oraya gelen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için her türlü desteği, her anlamda sağlamaya çalışıyoruz. Ben destekleriniz için hepinize ve milletimize yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Dua ve istiklal marşı okundu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun, 15 Temmuzda yaşanan terör saldırısı ile ilgi yaptığı açıklamanın ardından terör olaylarında yaşamını yitiren şehitler için Mecliste Fatiha okundu. Duanın ardından Mecliste bulunan partiler 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olayı lanetleyen konuşmalar yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Şehitlerin İsimleri Parklara Verildi

Şahinbey Belediyesi Meclisinin oy birliği ile almış olduğu karar sonrasında 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Seyit Ahmet Çakır'ın ismi Güneykent Mahallesi 2028-2029 nolu sokak arasında bulunan parka ismi verilirken, isminin parka verildiğine dair berat belgesi ise şehidin eşi Orkide Çakır ve babası Mehmet Sayit Çakır'a verildi

Şehit babası Mehmet Seyit Çakır, Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve meclis üyelerine teşekkür ederek, "Oğlum şehit oldu. Allah mekanını cennet etsin. Ancak en önemli şey onların isimlerini yaşatmaktır. Oğlumun ismini yaşattıkları için Şahinbey Belediye Meclisine tekrar teşekkür ederim " dedi.

DEAŞ terör örgütü tarafından şehit edilen Hüseyin Gümüş'ün ismi ise Karataş Mahallesi Rıfat Kaleoğlu cami yanındaki parka verildi. İsminin parka verildiğine dair berat belgesi ise şehidin eşi İdar Gümüş'e verildi. Şehit eşi İdar gümüş çocuklarını babasının izinden yetiştireceğini belirterek, "Eşimle guru duyuyorum. Şerefiyle yaşadı şerefiyle öldü. O benim şehidim. O benim gururum. Her zamanda onunla gurur duyucağım. Onun bıraktığı yerden çocukları devam edecek" dedi.

Yine 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Mehmet Demir 'in ismi ise Karataş Mahallesi 424 nolu cadde üzerindeki parka verildi. İsminin parka verildiğine dair berat belgesi ise şehidin babası Ahmet Demir aldı. Baba Ahmet Demir, vatan ve millet düşmanlarına fırsat tanınmamasını dileyerek, "Devletimiz milletimiz sağ olsun. Oğlum şehit oldu. Allah mekanını cennet eylesin. Oğlumun ismini yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Vatanımız, milletimiz devletimiz sağ olsun. Oğlumun ismini yaşattığınız içinde Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na ve meclis üyelerine teşekkür ederim " dedi.

Şahinbey Belediye Meclisi 2. oturum toplantısını 03 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 16.00'da yapılmak üzere birinci oturumu kapandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Mehmet Seyit Ahmet Çakır Yerel Haberler

title