Haberler

Şahinbey Belediyesi Lys'de Yüzde 79'luk Başarıyla Beraber Sosyal Entegrasyonu Sağladı

Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören öğrenciler yine girdikleri sınavlarda büyük başarılar gösterdiler.

Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören öğrenciler yine girdikleri sınavlarda büyük başarılar gösterdiler.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 4.sınıftan başlayarak 12.sınıf ve lise mezunu öğrencilere kadar her kademede öğrencilere eğitime destek kursları verilmektedir. Eğitime destek kurslarından bu yıl 16 bin öğrenci faydalanırken, YGS-LYS hazırlık kurslarında eğitim alan 1.561 öğrencinin 1.244'ü üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirilerek, üniversite yerleştirmelerinde yüzde 79,7'lik başarı sağlandı. Üniversiteye yerleşen 1.244 öğrencimizin 15'i Tıp Fakültesine, 18'i Hukuk Fakültesine, 109'u Mühendislik-Mimarlık Fakültelerine yerleşti.

TEOG'da gözde liseleri kazandılar

Sosyal Tesislerde eğitim gören ve TEOG sınavına hazırlanan 2.682 öğrenci Gaziantep'in önemli liselerine yerleşerek büyük bir başarı gösterdiler.

Sosyal Tesislerinde Asım'ın Nesli'ni yetiştiren Şahinbey Belediyesi, eğitim alanındaki başarı grafiğini her geçen gün daha da arttırıyor. Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde eğitim gören 135 öğrenci fen lisesini, 24 öğrenci sosyal bilimler lisesini, 99 öğrenci anadolu imam hatip lisesini, 40 öğrenci özel okulu, 7 öğrenci çok programlı liseyi, 502 öğrenci Anadolu mesleki ve teknik liselerini, 115 öğrenci açık öğretim lisesini, bin 760 öğrenci Anadolu liselerini kazanma başarısı gösterdi.

"Öğrencilerimizi yürekten kutluyorum"

Belediyenin eğitime her alanda destek verdiğini ifade eden Tahmazoğlu, "Sosyal tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde birçok öğrencimize ücretsiz kurs veriyoruz. Binlerce öğrencimize dershane gibi hizmetler verdik. YGS-LYS hazırlık kurslarında eğitim alan 1.561 öğrencinin 1.244'ü üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirilerek, üniversite yerleştirmelerinde yüzde 79,7'lik başarı sağladık. Bu yıl 2.682 TEOG sınavına giren öğrencimiz var. Bu sınava giren öğrencilerimizden 135 öğrenci fen lisesini, 24 öğrenci sosyal bilimler lisesini, 1760 öğrenci Anadolu liselerini, 99 öğrenci anadolu imam hatip lisesini, kazanma başarısı gösterdi. Şahinbey Belediyesi olarak, Asım'ın Nesli'ni yetiştirmeye çalışıyoruz. Geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek gençlerimizin eğitimine katkıda bulunuyoruz. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarken öğretmenlerimizi, velilerimizi, idarecilerimizi ve emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te sosyal entegrasyonun sırrı, Şahinbey Belediyesi

Şahinbey Belediyesi tarafından Beydilli, Barış, Ocaklar, Üçoklar, Fırat, Bozoklar Mahallelerine inşa edilen sosyal tesisler Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç edenler başta olmak üzere Türk, Kürt, Arap, Suriyeli birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Tesislerde öncelikle birlik ve beraberlik duygusunu ön planda tutarak, diyanetin gözetimindeki hocalarla manevi değerler eğitimi, LYS, TEOG kursları ve birçok sosyal etkinlikler yapılıyor. Verilen kurslar sayesinde bu mahallelerde yaşayan gençler TEOG ve LYS'de önemli başarılar elde etti. Sosyal tesislerden faydalanan gençler ve vatandaşlar vatanına, milletine, dinine, milli benliğine, vatanın bütünlüğüne sahip çıkarak, devletin güler yüzü ile karşılanıyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden ailelerin yoğun olarak yaşadığı mahallerdeki gençlerin terör örgütlerinin ağından uzak tutmak için sosyal sportif faaliyet ve birçok imkanı bir arada sunan Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı vatandaşları hizmetine sundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title