Haberler

Şahinbey Belediyesi, Kuran-I Kerim Hediye Etti

Şahinbey Belediyesi, Kuran-ı Kerim öğrenen 15 bin 300 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

Şahinbey Belediyesi, Kuran-ı Kerim öğrenen 15 bin 300 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı 65 sosyal tesiste başlatılan yaz okulları kapsamında Kuran-ı Kerim, etüt ve rehberlik hizmeti ile değerler eğitimi programları düzenlendi. Kurslara katılarak Kuran-ı Kerim öğrenen 15 bin 300 öğrenci için mezuniyet programı yapıldı.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılan 750 temsili öğrenciye Kuran-ı Kerim hediye edildi. Düzenlenen kursa katılarak Kuran-ı Kerim öğrenen 14 bin 550 öğrencinin Kuran-ı Kerim hediyeleri de eğitim aldıkları sosyal tesislerde kendilerine teslim edildi.

Tören; saygı duruşu sonrası okunan İstiklal Marşı ile başladı. Katılımcılara Kuran-ı Kerim tilavetini Hazreti Yakup Sosyal Tesisi öğrencisi 16 yaşındaki görme engelli Mustafa Yıldırım verdi. Mustafa Yıldırım, salonu tamamen dolduran katılımcılara unutamayacakları Kuran-ı Kerim dinletisi sundu. Mustafa Yıldırım, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi İlahi Gurubu katılımcılara mini ilahi konseri verdi. Öğrenciler, okudukları birbirinden güzel ilahilerin sonunda uzun süre alkış aldı.

Törende söz alan Gaziantep İl Müftü Vekili Hüseyin Hazırlar, Osmanlı Devleti dönemindeki 'bed-i besmele' kültürüne değinerek, şunları söyledi:

"Bu sıradan bir gelenek değil. Osmanlılarda 'bed-i besmele' denen bir tören vardı. Bir öğrenci Kuran'a başladığı zaman ona aile yakınlarını toplar ikramda bulunur, Kuran'a başlayan talebeye hediyeler takdim ederlerdi. Bugün Osmanlılarda yaşatılan bu geleneğin yeniden canlandığını, Şahinbey Belediyemizin buna ev sahipliliğini yaptığını görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Şahinbey Belediyemiz hamdolsun yürüttüğümüz din hizmetlerinde her daim yanımızda gördüğümüz, sosyal tesislerinde sürdürdüğümüz Kuran kurslarıyla ilimize, ilçemize büyük bir değer ve büyük bir anlam katmaya çalışan müstesna bir belediyemiz. Belediye Başkanımızın şahsında tüm çalışanlarına bu desteklerinden dolayı gerçekten yürekten teşekkür ediyorum."

Sözlerine Kuran-ı Kerim öğrencilerini tebrik ederek başlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Her yaz olduğu gibi bu yaz döneminde de sosyal tesislerimiz, gençlik merkezlerimizde yaz okulları düzenledik ve bu yıl 15 bin 300 öğrencimize yaz okullarımızda başta Kuran-ı Kerim olmak üzere değerler eğitimi verdik. Aynı zaman da Peygamber Efendimiz (SAV) hayatı anlatıldı. Ben yaz okullarında emeği geçen başta Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Müftümüze, değerli öğretmenlerimize, değerli velilerimize ve siz katılan değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Peygamberimiz (SAV) 'Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerimi öğrenen ve öğreteniniz' buyuruyor. Dolayısıyla bu yazı bu şekilde, güzel bir şekilde değerlendirdiğinizden dolayı tüm öğrencilerimizi, tüm kardeşlerimizi yürekten kutluyorum.

Başkan Tahmazoğlu, mezun olan öğrencilere hitaben şu ifadeleri kullandı:

"Sizler hepiniz gençsiniz önünüz açık. Gözleriniz çakmak çakmak, hepinizin gözünden zeka fışkırıyor. İnşallah sizden beklentimiz var. Ülkemizin geleceği sizlere emanet. Böyle çalışkan, gayretli, bir elinde Kuran, bir elinde bilgisayar, göğsü imam dolu inşallah sizin önünüzde bırak Türkiye'de dünya da kimse yok. Onun için çalışmaya, öğrenmeye, okumaya her zaman sınıfın birincisi olmaya önünüze hedefler koyarak bu hedeflere ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah. Bu gayreti sizde görüyorum ve şimdiden hepinizi kutluyorum."

Törene katılan öğrenciler, yapılan konuşmalarının ardından Kuran-ı Kerim hediyelerini Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun elinden aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Yıldırım Şahinbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title