Haberler

Şahinbey Belediyesi 13 Karton Toplayıcıyı Bünyesinde Aldı

Şahinbey Belediyesi, halk arasında çekçekçi veya karton toplayıcısı olarak bilinen 13 kişiyi Geri Dönüşüm Projesi kapsamında bünyesine kattı.

Şahinbey Belediyesi, halk arasında çekçekçi veya karton toplayıcısı olarak bilinen 13 kişiyi Geri Dönüşüm Projesi kapsamında bünyesine kattı.

Geri dönüşüm firması tarafından istihdam alanı oluşturulan sokak toplayıcıları, tek tip elbise ile hijyenik şartlarda ve modern araçlarla çalışmaya başladılar. Sokak toplayıcılarını geri dönüşüm kapsamında belediye personeli olarak istihdam edilmesi ile sokak toplayıcılarına iş güvencesi sağlandığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte işe koyulan, çöpleri adeta altın madeni gibi eşeleyen, her mahallenin hatta her sokağın kendi deyimleriyle "atık kağıt işçileri" veya "çekçekçiler"i var. Adları ne olursa olsun, bir gerçek var ki, hayata tutunmak için sokakların çöpleri ekmek kapıları. Sokak toplayıcıları ilkel şartlarda çalışıyorlardı. Şimdi ise modern şartlarda, topladıklarını hangi firmaya teslim edeceklerini bilerek ve iş güvencesi sağlanmış olarak çalışacaklar" dedi.

Daha önce bizlerden korkuyorlardı

Şahinbey Belediyesinin geri dönüşüm projelerinde görev yapan toplayıcılar ise, kendilerine vatandaşların bakış açısının değiştiğine dikkat çekerek "Vatandaşlar daha önce bizlere korkarak bakıyorlardı. Bizlere iyi gözle bakmıyorlardı. Şimdi ise durum çok daha farklı. Üzerimizde Şahinbey Belediyesinin elbiseleri var ve bize daha güvenilir gözle bakıyorlar. Üstelik sosyal güvencemiz de var. Bizlerin de hayata bakış açısı değişti. Bu imkanı bizlere sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştular. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title