Haberler

Şahinbey Belediye Başkanı 20 Bin Konut Hedefini 50 Bin'e Çıkardı

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mavi Kent’teki bin konutun anahtarları törenle sahiplerine teslim edilirken, törende Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni dönemdeki 20 bin konut sözünü 50 bine çıkardığını açıkladı.

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mavi Kent'teki bin konutun anahtarları törenle sahiplerine teslim edilirken, törende Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni dönemdeki 20 bin konut sözünü 50 bine çıkardığını açıkladı.

Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen anahtar teslim törenine binlerce vatandaş katıldı. Mutlulukları yüzüne yansıyan aileler anahtarlarını akrabaları ile birlikte almaya geldi. Salonu dolduran binlerce kişi anahtarların dağıtılacağı anı büyük bir heyecanla bekledi.

Törenin açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Büyüklerimiz ne demiş? Dünyada mekan ahrette iman. Bu dünyada herkesin bir evi olması gerekiyor. Biz bunun için yola çıktık bunun için sizlere söz verdik. 5 yıl öncede yola çıktığımızda dedik ki, vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Söz vermek çok önemlidir. Bu siyasette daha da önemlidir. Geçmişte siyasetçiler not alıp çıktıkları mekanda da çöpe attıkları için vatandaşlarımız geçmişte bunu çok iyi hatırlar. Bu nedenle verilen söz bizim için çok önemlidir. Biz söz verdiğimiz zaman bunu mutlaka yapmamız gerekiyor. ya verdiğimiz sözün arkasın da duracağız yada yapamayacağımızın sözünü vermeyeceğiz. Şahinbey ilçemizde bir çok projeye imza attık. Kentsel dönüşümle konutlar yapıldı, yollar genişletildi, parklar yapıldı, sosyal tesisler, sosyal yardımlar ve restorasyonlar gibi bir çok çalışma yaptık" DEDİ.

Başkan Tahmazoğlu, ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesinin uyumunun çok önemli olduğunu ifade ederek, "Aynı dili konuşup aynı istikamette hareket etmek işlerin hızlı ilerlemesi bakımından çok önemlidir. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Fatma Şahin, inşallah 15 gün sonra yapılacak seçimde sizlerin oyları ile seçileceğine inancım tamdır. Yeni dönem için 20 bin konut sözü verdik. Bunu söylerken aklımdaki rakam daha yüksekti söylemeye korkuyordum. Kafamdaki rakamı söylersem halkın 'Kafadan atıyor' diyeceğini düşündüm. Ama bakın artık 20 bin milletin kafasına yerleşti. Çünkü geçtiğimiz dönemde 5 bin rakamını söyledik ve bunu gerçekleştirdik. Müteahhitlerimizle birlikte Şahinbey'de yaptığımız konut sayısı 50 bin. Yani son 5 yılda Şahinbey ilçemizde ruhsatlı imarlı konut yapıldı. Bu hayali bir şey değil. Biz 300'den başlayarak bin daha sonra 2 bin dedik. Daha sonra buradaki salonda 20 bin dedik ve buradan bir uğultu yükseldi. Ama şimdi herkes 20 bin rakamının olabileceğine inanıyor. Ama biz 20 bin konut rakamını söylerken aklımızda 50 bin konut yapmaktı. İnşallah yeni dönemde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile birlikte 50 bin konutu çok rahat bir şekilde yapacağımıza inanıyorum. Çünkü önünüze hedef koymazsanız, vizyon koymazsanız hiçbir şey yapamazsınız. Eğer geçmişte te bu konutlar yapılsaydı. Hiçbir vatandaşımız kirada kalmayacaktı. Belediyeler geçmişte koltuğunda oturmuş vatandaşta ne yaparsa yapsın demiş ama biz böyle yapamayız. Biz uykumuz hariç ki çok az bir süreyi uykuya ayırıyoruz. Onun dışında gecemiz gündüzümüz vatandaşımız nasıl rahat eder, işine nasıl kolay gider, nasıl ev sahibi olur, nasıl iş yeri sahibi olur, nasıl parklar yaparsak rahat eder bunun derdini yaşıyoruz. Bizim tek derdimiz bunlar. Biz AK Parti olarak, Başbakanımızdan, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden, belediye başkanlarımızdan ve tüm teşkilatlarına kadar, halkımızla iç içeyiz, halkımız için elimizden gelen her türlü çalışmayı bugüne kadar yaptık, inşallah bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, daha önce burada kura çektiklerini hatırlatarak, "Bugün anahtar teslimini yapmak bizlere mutluluk veriyor. Biraz önce burada izletilen görüntüleri izlerken gözlerim doldu. Fakirliği fukaralığı yaşamayan, fakirin fukaranın hangi şartlarda nasıl yaşadığını hissetmesi bile çok zordur. Evet bu fakire fukaraya kimsesizlere, evsizlere sahip çıkan bir Başbakan ve ekibi ile karşı karşıyayız. Yıllardır bizi suçladılar. 'Siz fakire fukaraya kömür dağıtıyorsunuz' diye. Onu bile fakire fukaraya çok gördüler. Peki ya şimdi ne olacak. 20 bin konut planlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkan aday lığına Bakanlıktan feragat edip gelen Fatma Şahin 50 bin hedefi koyarak fakiri fukarayı ev sahibi yapacaklar. Buna ne diyecekler. Evet buyursunlar artık kömür değil konut dağıtıyoruz. Bugün evlerinin anahtarlarını alan ailelere Allah hayırlı uğurlu etsin. Hepiniz güle güle mutlu bir şekilde oturun inşallah. Bugün bu evlere aylık 400 TL taksit ödeyeceksiniz. Bu evleri kiraya verseniz en az 600 TL gelir elde edersiniz. Şimdi ne diyecekler? Bir ton kömürü fakire fukaraya çok görenler size sesleniyorum, işte bugün konut dağıtılıyor buna ne diyeceksiniz? Ülkenin kaynaklarını sayısı 200'ü geçmeyen holdinglerle paylaşanlar bugün ülkenin kaynaklarını fakir fukara evsizlere verilirken ne yapacaklar bunu çok merak ediyorum. Acaba yeni gezi olayları mı tertip edecekler? Acaba yeni paralellerle mi üretecekler? Acaba yeni süikast planlarımı yapacaklar? Bu milletin karşısında ne yapacaklar. Bu aziz millet gereğini yapmıştır ve yapacaktır da" dedi.

Mevcut kadronun her zamankinden daha başarılı çalışmalara imza atacağına da işaret eden milletvekili Erdoğan, "Şimdi 50 bin konut planlanıyor. Bu rakam 250 bin nüfusa hitap edecektir. Şehrimiz in nüfusu 1.5 milyon. Yüzde 70'inin evi olduğuna göre bu Gaziantep'te evsiz kimse kalmayacak anlamına geliyor" diye konuştu.

Yola çıkarken en önemli yol haritasının iyi günde kötü günde vatandaşlarla birlikte olmak istediklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, "Bizler bu makam da vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için varız. Vatandaşın sıc ak yuvasında çoluk çocuğuyla mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması için, geleceğe umutla bakmanız için bu makamlardayız. Hamt olsun yüce Mevlana bu makamları sizlere kullanmak, sizlerin hizmet karı olmak. Sayın Başbakanımızın yola çıkarken gösterdiği hedefe gösterdiği irade, gösterdiği hayale doğru hızla gitmek bizim en büyük muradımızdır. Bugün sizlerle beraber güzellikleri yaşıyoruz ve buna şükür ediyoruz. 12 yıl önce birlikte bu yola çıktık ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Hatırlarsanız önce insan dedik. İnsanca yaşamak bu ülkedeki herkesin hakkı. Evet eşrefi mahlukat olarak nerede doğarsa doğsun, anası babası kim olursa olsun, dili, dini, cinsiyeti, mezhebi ne olursa olsun, Kürt olsun Türk olsun, Arap olsun Laz olsun, hiç önemli değil. İnsansa insanca yaşaması gerekiyor. Dönemimizde kaynakları artırdık ve başına da adam gibi adam Mehmet Tahmazoğlu gibilerini getirdiğimiz zaman, Şahinbey'in, Şehitkamil'in, büyükşehrin nasıl değiştiğini yerel kalkınmanın nasıl başarıldığını gördük. Şimdi bu nedenle artık bakanlıktaki gibi yasa çıkar, bürokratik işlemlere bak, şu mevzuata göre ne olacak diye bir durumumuzda yok. Hamt olsun elimiz çok güçlü. En büyük gücümüz vatandaşlarımızdır. Biz halkımızı seviyoruz ve sizlerin mutlu olmasını, huzurlu olmanızı istiyoruz. Şunu büyük bir yeminle söylüyorum ki, 2 evladım için ne istiyorsam hepinizin evladı için de aynı şeyi istiyorum. Yeni eserler yeni hizmetler üretmeye devam edeceğiz. Size söz veriyorum, ne kadar konut ihtiyacı varsa, Allah nasip ederse başkanlığa gelirsem, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ile el ele vererek ne talep ediyorsanız bütün gücümüzle bunları yapacağız ve hizmetinize sunacağız. ve bu şehir her noktada olduğu gibi 80 ile örnek olacaktır. Sonuç olarak şunu başaracağız, sizler diyeceksiniz ki 'Allah bu ekipten razı olsun' diyeceksiniz. Bunu dedirtmek için büyük bir gayretle çalışıp başaracağız" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve protokol üyeleri sahneye çağrılan ailelere anahtarlarını teslim etti. Yıllardır kirada oturan aileler evlerinin anahtarını protokol üyelerinden alırken duygulu anlar yaşadı. Çocukları ile birlikte gelen aileler anahtarlarını alırken konuşmakta bile güçlük çekti. Anahtarlarını teslim alan ailelerin mutlulukları yüzüne yansıdı. Başkan Tahmazoğlu ve diğer protokol üyeleri ailelere tek tek anahtarlarını teslim ederek mutluluklarını paylaştı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Belediyesi Fatma Şahin Gaziantep Politika Güncel Haberler

title