Haberler

Şahin: Urfa'da 6 Vekil Çıkaracağız

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Ekrem Şahin, partisinin Urfa'da en az 6 vekil çıkaracağını söyledi.

HDP'ye Urfa'dan milletvekili adayı olabilmek için dün itibariyle toplam 87 başvuru yapıldı. En genç aday adayının 25 yaşında olduğu HDP Urfa'nın iddialı isimlerinden Suruç eski Belediye Başkanı Ethem Şahin'in kardeşi Ekrem Şahin, seçildiği takdirde yapmayı planladığı çalışmalarını Gazete İpekyol'a anlattı.

Yine Suruç'ta öğretmenlik yapan Şahin, bölgenin en önemli sorununun ana dil konusu olduğunu belirtti. Kürt sorununun dalları arasında başta gelen ana dil sorununu çözebilmek için öneriler sunacağını ve iyi bir muhalefet yürüterek bölge halkının beklentileri doğrultusunda çözüm yollarına gideceklerini söyleyen Şahin, "Suruç halkı beni iyi tanıyor. Ekrem Şahin olarak halkın içinden gelen biriyim. Seçildiğim takdirde bölge açısından iyi bir profil çizeceğime inanıyoruz. Seçildikten sonra da Urfa'nın ve Türkiye'nin ne sorunu varsa etkili bir muhalefet yaparak aktif bir siyaset sürdürebileceğime inancım tamdır. Tüm bunları ele alır ve bir kıyaslama yaparsak benim şu an Türkiye'nin en önemli sorunu olarak gördüğüm konu Kürt sorunu ve bunun başında da ana dil sorunu geliyor. Dil olmazsa olmazımızdır. Dünya geneline baktığımız zaman 5 bin dil var. Eğer seçilirsem anadil sorunun çözümü için en başta göreceğiniz isim ben olacağım. Ben bir öğretmenim ve Kürt çocuklarının bu alanda ne kadar zorlandığını çok iyi biliyorum. Herkesin anadilinde eğitim görebilmesi için çalışma yürüteceğim. Sorunun çözümü için dünyadaki örneklerini sivil toplum kuruluşları ile hareket ederek birlikte bulacağız. Bunun yanı sıra diğer önemli bir sorun ise mayınlı araziler. Bilindiği gibi hemen yanı başımızda mayın tarlaları var. O mayınların ortadan kaldırılarak bir kardeşlik bahçesi oluşturacağız. Diğer çok önemli bir konu ise Ceylanpınar TİGEM. Türkiye'de genel olarak baktığımız zaman birçok alanda özelleştirmeye gidiliyor ama bu özelleştirme furyası bir türlü TİGEM'e gelmiyor. Ben TİGEM'in özelleştirilmesi için mücadele ederek buradaki arazinin topraksız köylülere dağıtılması için mücadele edeceğim" dedi.

'ÖĞRENCİLİK YILLARINDAN BU YANA SİYASETİN İÇİNDEYİM'

Öğrencilik yıllarından bu yana birebir siyasetin içinde yer aldığını da sözlerine ekleyen Şahin, daha önceki dönemlerde kendisini hazır hissetmediği için resmi başvuruda bulunmadığını ancak bu dönem HDP'nin parti olarak seçime girmesinin ardından müracaatını gerçekleştirdiğini belirtti. Şahin, "Kendimi bu dönem hazır hissettim ve müracaatımı gerçekleştirdim. Önceki dönemlerde ekonomik şartlarım ve olgunluk bakımından müsait değildim. Şu anda gelinen aşamada buna hazırım. Kendimi yeterli hissediyorum. Bir de parti kendi kimliği ile girdiği için buna karar verdim" diye konuştu.

'HEDEFİMİZ 6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK'

Partisinin bu dönem en az 6 milletvekili çıkaracağına inandığını dile getiren Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim hedefim ve birinci önceliğim parti ilkelerini hakim kılmak ve partimizi Urfa'da gerçek anlamda tanıtmak. Önceki yıllarda bilindiği gibi 2 milletvekili çıkardık. 2014 yılında oyumuzu iki katına çıkardık. İktidarı hedeflemiyoruz ama iyi bir muhalefet yapmayı arzuluyoruz. Urfa muhalefetsiz kalmıştır şu anda. Partilerin amacı iktidara gelmek ya da muhalefet yapmaktır. Bende bunu iyi yapabileceğime inanıyorum.

Partimizin de Urfa vekil sayısı hedefi 6'dır. Bu gerçekçi bir rakam. Oyumuz 120 binden 250 bine çıktı. Kobani olayları, elektrik zulmü, Suruç'un su sorununu da üst üste koyduğumuz zaman artık halkımız gerçekleri görmüştür. Biz HDP olarak barajın Urfa'dan aşılacağına inanıyoruz."

'SURUÇ'TAN BİR VEKİL KOBANİ MÜCADELESİNE KATKI SUNACAKTIR'

Son olarak sınırda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Şahin, Suruç bölgesinden bir vekilin çıkmasının Kobani mücadelesine katkı sunacağını söyledi. Şahin, "Şuanda dünyanın gözü Kobani'de. Kobani tüm Kürtlerin birleşkesi konumundadır. Kobani halkı böyle bir vahşiliğe karşı direniyor. Hala kayıplar veriyoruz ve bu savaşın ne kadar süreceği belli değil. Suruç tan da bir milletvekilinin olması da bu mücadeleye daha da katkı sunacaktır. Ben de kendimi bu mücadelede hazır hissediyorum. Partimde uygun görürse daha iyi mücadele vereceğime inanıyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ekrem Şahin Ethem Şahin Türkiye Kobani Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title