Haberler

Şahin: "İlk Defa Devlet Başkanı Seçeceğiz"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2 ay sonra ilk defa devlet başkanı seçileceğini söyleyerek, "Benim gönlümden geçen, Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasıdır" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2 ay sonra ilk defa devlet başkanı seçileceğini söyleyerek, "Benim gönlümden geçen, Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasıdır" dedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, AK Parti Kemalpaşa Mahallesi teşkilatı kaynaşma yemeğinde buluştu. Yemekli toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile mahalle teşkilatı üyeleri katıldı. 2 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağına dikkat çeken Şahin, "Biz de AK Parti olarak bir aday çıkaracağız. Mutlaka diğer partiler de bir aday çıkaracak. Hepimizin sevdiği, hepimizin gönlünde yer etmiş olan, sadece 76 milyonun değil; Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Kuzey Afrika'nın, İslam dünyasının da gönlünde yer etmiş bir büyüğümüzü inşallah cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceğiz. Benim kendi gönlümden geçen, başbakanımızın cumhurbaşkanı olmasıdır. Bu seçimde de birçok tezgahlar olacak. Üzerimize oyunlar oynanacak. 29 Haziran'da adaylık müracaatları başlayacak, 3 Temmuz'da adaylıklar netleşecek" dedi.

Çatı aday tartışmalarını değerlendiren Şahin, "Milliyetçi Hareket Partisi çatı adayla, AK Parti'nin o güçlü adayı karşısında kendimize yer bulabilir miyiz diye düşünüyor. Onlar yüzde 45,5 oy aldı, biz birleşirsek 55,5 oy alırsak, AK Parti'nin gösterdiği adayı seçtirmeyip, başka birini seçtirebilir miyiz diye hesap yapıyorlar. Takdir Cenab-ı Allah'ındır. Biz sadece üzerimize düşeni yaparız. Başbakanımız söyledi, (Benim üzerime film yapıyorlar) dedi. Bunlar film de yapar, kaset de yapar, montaj da yapar, şantaj da yapar. 3 Temmuz'dan sonra meclis tatile girecek. Bambaşka bir propaganda dönemi olacak. Çünkü ilk defa devlet başkanı seçeceğiz. Artık devlet başkanı ifadesini kullanmak istiyoruz. Pusulada önceden ampul vardı. Ancak maalesef halen parti isimlerini okuyamayan seçmenlerimiz var. Bu seçimde isim yazacak, ismin altında oy kullanılacak yer yazacak. Bizim bunlara şimdiden hazırlıklı olmamız lazım. Resim koyulması için Yüksek Seçim Kurulu'na bastırıyoruz, ayırt edici özellik olsun diye. Çünkü ilk defa böyle bir seçim yaşanacak. Parti logosu yok. Aday ismi ve baba adı yazacak. Bunu çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bir de propaganda döneminde AK Parti bayraklarıyla dolaşamayacağız. Sadece isim olarak oy isteyeceğiz. Ama o gün genel ve yerel seçimlerden daha çok iş düşecek bize" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Şahin Ak Parti İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title