Haberler

Şahin: "Geçici İşçilerin Kadro Konusu Sosyal Bir Sorun"

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, geçici işçilerin kadroya alınması konusunun sosyal bir sorun olduğunu belirterek, bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, geçici işçilerin kadroya alınması konusunun sosyal bir sorun olduğunu belirterek, bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye genelindeki şeker fabrikalarında 4 bin 500 civarında, Elbistan Şeker Fabrikası'nda ise 338 geçici işçinin görev yaptığını belirten Şahin, "Bu konu sosyal bir meseledir ve mutlaka çözüme kavuşturulması gerekmektedir" dedi.

Geçici işçilerin kadro almamaları durumunda emekliliklerinin hayal olduğunu, yılda 4 ay süreyle çalışmakla prim gün sayılarının dolmayacağını anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde 4 bin 500, Elbistan'da ise 338 geçici işçi görev yapıyor. Elbistan Şeker Fabrikası'nda toplam 540 işçi bulunuyor ve büyük çoğunluğunu geçici işçiler oluşturuyor. Kadro eksikliklerinin tamamlanması amacıyla Türkiye genelindeki şeker fabrikalarında görev yapan 4 bin 500 geçici işçiye kadro verilmesi için tüm sendikaların olduğu gibi bizimde istemimiz bu yöndedir. Bu amaçla hazırladığımız dosyaları tüm bölge milletvekillerine, sivil toplum örgütlerine, sendikalara, siyasi partilere göndererek, görüşlerimizi aktardık ve desteklerini istedik. Ayrıca yaptığımız ziyaretler ile bu konuyu gündeme getiriyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde sendikamızı ziyaret eden AK Parti Milletvekili sayın Nevzat Pakdil ile geçici işçi arkadaşlarımızı görüştürüp, sorunlarını iletmelerini sağlamıştık. Biz şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadro almaları için her kesimin duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu konu kadro meselesinden çıkmış ve sosyal bir sorun halini almıştır. Bu sosyal sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Şahin Elbistan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title