Haberler

AK Parti'li Şahin, Din Görevlilerini Ziyaret Etti

Güncelleme:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti iktidarları döneminde insanların dinini öğrenmesi ve yaşaması için birçok engelin kaldırıldığını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti iktidarları döneminde insanların dinini öğrenmesi ve yaşaması için birçok engellerin kaldırıldığını bildirdi.

Beraberinde AK Parti yöneticileri ile birlikte Din Görevlileri Derneği'ni ziyaret edip, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayan Milletvekili Mustafa Şahin, istişarelerde de bulundu.

Ziyarette konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, "Camide görevli kardeşlerim de, oraya gelen çocuk ve genç nüfusumuzu arttırmak için çaba göstermeleri gerekiyor. Çocuksuz bir cami, gülsüz ve çiçeksiz bir bahçeye benzer. Çorak bir tarlaya benzer. Onun için, geleceğimizin mimarları olacak olan insanlarımızın hayatını en iyi şekilde idame ettirmeleri için hukümet olarak biz çalışıyoruz. Ancak maneviyat konusunda da din görevlilerimize büyük görev düşüyor" diyerek, AK Parti iktidarlarından önce 12 yaşından küçüklerin camiye Kur'an öğrenmesi için gitmesi yasakken, AK Parti'nin bunu kaldırdığını hatırlattı. Şahin, AK Parti iktidarları döneminde insanların dinini öğrenmesi ve yaşaması için birçok engellerin kaldırıldığını vurguladı.

Şahin, Kobani'ye İŞİD'in saldırmasını bahane edilerek, yurt genelinde çıkarılan olaylara da temas edip, Türkiye'yi karıştırmak isteyenler karşısında birlik ve beraberliğin daha da sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı. Şahin, olayları yapanlara da tepki gösterip, ağır dille eleştirdi.

Diyanet Sen Malatya Şube Başkanı Refik Metin ise, Malatya'ya büyük bir Selahattin cami ihtiyacından söz ederek, bunun konuşulduğunu ancak bir türlü icraata geçirilmediğini söyledi. Metin, din görevlilerine uygulanacağı belirtilen rotasyonun da zararlarından anlatarak, rotasyon olmaması ve gözden geçirilmesi için Mustafa Şahin'den ilgi istedi.

Din Görevlileri Derneği Başkanı Abdulkadir Ateş de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda bu yıl gençliğin işleneceğini hatırlatarak, "Bu yılki, temada 'geç kalma genç gel'dir. Yani, gençlerin camilerle buluşturulması için daha fazla çaba gösterilecek. Biz de gençlerin camiler ile buluşturulmasını istiyoruz. Aile doktorları var. Ailelere ait imamların da olmasını öneriyoruz" ifadelerini kullandı. Ateş, Malatya'ya büyük caminin külliyesi ile inşa edilmesini de beklediklerini kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Ateş Ak Parti Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title