Haberler

Şahin: "Din Görevlilerine Çok Büyük Görevler Düşüyor"

Gaziantep'te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla "Cami ve Gençlik" temalı etkinlik düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ev sahipliğinde, bir restoranda düzenlenen kahvaltılı etkinlikte, Gaziantep'te görev yapan çok sayıda din görevlisi katıldı. Din görevlilerinin önemli bir görevi üstlendiklerin aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Biz öyle bir inançtan öyle bir medeniyetten geliyoruz ki 'bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyor. Çin'de de olsan gidin alın diyor. Kaynak aslında bize çok net bir şekilde derman ve çareyi veriyor. Peygamber efendimizin Veda Hutbesi'nin her satırını aslında özümseyerek gereğini yapsak bugün bu gözyaşı, kaos, bu savaş niye var bütün cevabını buluruz."

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın "Cami ve Gençlik" teması kapsamında kutlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, çocukları, gençleri geleceğe çok iyi hazırlamak gerektiğini belirtti. Kaldırım, yol yaparak kişi başına düşen milli geliri artırmada herkese büyük görevler düştüğüne dikkati çeken Şahin, "Bunu için bütün dünya gayret ediyorsa, ama bu gayretin yanında en zenginle en yoksul arasındaki makas artıyorsa gözyaşı bitmiyorsa, savaş bitmiyorsa, nefis mücadelesi kazanıyorsa o zaman bir şeyler eksik gidiyor. O zaman hepimizin devlet, toplum ve birey olarak kendimizi hesaba çekmeliyiz" dedi.

Bugün pek çok kişinin toplumsal sorunlar ile şiddetten bahsettiğini aktaran Şahin, sevgi ve barış dini İslam dininin koyduğu ölçülerin yerine getirilmesi halinde bu tarz sorunların ortadan kalkacağını dile getirdi.

Gençlere İslam dininin özünün çok iyi öğretilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, "Bizden daha iyi bir dünya, ülke ve şehirde yaşayabilmeleri için bu duyguları güçlendirmemiz gerekiyor. Eğer biz bu boşlukları doldurmazsak gençlerimizi başkaları dolduruyor. Bakın kısa zaman önce ülkemiz genelinde yaşadığımız olaylar buna örnek" diye konuştu.

Salondaki din görevlilerine seslenen Şahin, göç alan ve çok sayıda Suriyeli mülteciyi barındıran Gaziantep'te birilerinin kutuplaştırarak, kardeşlik ortamını bozmaya çalıştığını vurgulayarak, bu noktada din görevlilerine çok görev düştüğünü kaydetti.

Programa Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve çok sayıda din görevlisi hazır bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Fatma Şahin Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title