Haberler

Şahin'den Seçim Startını Verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, seçim startını gazetecilerle verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, seçim startını gazetecilerle verdi.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve milletvekili adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte Karabük'te görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Mehmet Ali Şahin yaptıkları ve yapacakları projeleri anlattı.

Toplantı da konuşan AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, 1 Kasım genel seçimiyle ilgili startı verdiklerini söyleyerek, " Başkanımızla birlikte seçim çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bizler hizmetlerimize devam edeceğiz. Sizler biz yaptığımız hizmetleri kamuoyuna yansıtıyor, halkımızı bilinçlendiriyorsunuz teşekkür ederim" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, 1 Kasım seçimlerinin ülkeye hayırlı olmasının temenni ettiğini söyleyerek, " 7 Haziran'da bir vekilimizi kaybettik. 7 Haziran akşamı ülkemize kara bulutlar çöktü ve 7 Haziran sonrası terör yeniden hortlatıldı. Bugüne kadar birçok şehit verdik. Ekonomi terörü de ortaya çıktı. Türk parası dolar karşısında yüzde 30 değer kaybetti. Ülkenin bütünlüğünü sağlamak sizlerin elinde. Partimizin genel başkanları ülkemizin birliği konusunda çok da sağlam. Kimilerinin ince kimilerinin kalın çizgileri var. Partilerimizin genel başkanlarının çizgileri olmayacak. Elbette parti programımızda çok güzel şeyler var. Seçim beyannamemizin çarşıda pazarda güzel tepkileri var. Yıllardır Karabük'te mücadele ediyoruz. Karabük'ümüzü Türkiye'nin güzide illerinden biri yapacağız. 1 Kasım'da da AK Partiye destek bekliyorum" dedi.

"TÜRKİYE'DE HAMDOLSUN GÜÇLÜ DEMOKRASİ VAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım seçimleri münasebetiyle milletvekili adayı olduğum Karabük'te seçim kampanyamı başlattığını söyledi.

1 Kasım seçiminin yenileme seçimi olduğunu anlatan Mehmet Ali Şahin, " 7 Haziran seçiminin üzerinden 4 ay geçti. Yeniden bir seçime gidiyor ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde karşılaşmadığımız bir durumdur. Anayasada öngörülmüş olan şartlar içersinde böyle bir seçime gidiyoruz. Türkiye'de hamdolsun güçlü demokrasi var. Eğer 4 ay 23 gün sonra seçime gidiyorsak bu anayasal bir seçimdir. Olağanüstü seçim olarak görmek yanlıştır. Demokratik ülkelerde bunlar yapılır. Bir koalisyon hükümeti kurulma zarureti ortaya çıkmıştı ama koalisyon kurulmadı. Sayın cumhurbaşkanımız da Anayasanın tanıdığı ilgili yetkisini kullanarak seçimin yenilenmesine karar verdi. 2011 seçimlerinde de aday olmuştum ve hemşerimiz destek vermişti. Şartlar öyle gelişti ve bende Burhanettin hocamla birlikte Karabük milletvekili adayı olduk. 13 yıl içinde gerek Karabük'te gerek Türkiye'de önemli hizmetler yapıldığını söylesem abartı demezsiniz. Türkiye'ye ne yapılmışsa Karabük'e ne yapılmışsa halkımız sayesinde yaptık. Şuanda Türkiye'nin en hızlı gelişen üniversitesine sahipse, spor alanında, sağlık alanında bütün bunların yapılmasında birinci derece etken olan Karabüklülerdir. Karabüklüler destek vermeselerdi ve Türkiye'de tek başımıza iktidara gelme fırsatımız olmasaydı bu hizmetleri yapamazdık" dedi.

" KARABÜK AĞIR SANAYİ MERKEZİDİR"

13 yıllık süre içinde iktidar olduklarını ve halkın desteğiyle hizmetler yaptıklarını da anlatan Şahin, " Biz Karabüklü hemşerilerimizden ve tüm seçmenlerimizden geçmişte yapmış olduğumuz hizmetler için değil bundan sonra yapacağımız hizmetler için destek istiyoruz. Halkımız geçmişi takdir eder ama daha çok gelecek için oy kullanır. Bunu bildiğimiz için özellikle 7 Haziranda tek başında iktidarken iktidarı kaybetmemizi ve halkımız bize ne mesajı verdi, bunları değerlendirdik. Geçtiğimiz Pazar günü Genel Başkanımız ve Başbakanımızın paylaştığı yeni yol haritası kitapçığı hazır. Burada bizim yaptığımız ve 1 Kasım'da iktidara geldiğimizde neler yapacaklarımız var. Karabük'te de devam eden işlerimiz var. İktidara geldiğimiz takdirde yapacağımız hizmetlerimiz var. Ülkemizdeki seçmenlerinde önümüzdeki süreçte yapacağımız hizmetler için destek istiyoruz. Karabük ağır sanayi merkezidir ve Türkiye'nin ilk ağır sanayisinin bulunduğu bir ildir. Burada demir çelik üretiliyor. Ancak dünya öyle gelişti ki endüstri öne çıktı. Artık makine yapan, üreten, yeni alanlara Karabük'ün açılmaya ihtiyacı var. Endüstri bölgesi olarak derlendirdiğimiz Eskipazar bölgesinde yeni bir sanayi merkezini yeni dönemde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yeni adımlar atmalıyız, Karabük buna müsaittir. Bayındır köyü yakınlarında yeni organize sanayi tarzından örgütlenmeyi hedefliyoruz. Bu Karabük'e yeni bir değer katacaktır. İşsizlikle mücadele de güç verecektir. Ulaştırma alanında karayolları ve özel idarenin çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 2019'a kadar köy yollarımızın asfalt haline getireceğiz. Önümüzdeki yıllarda grup yolları asfalt yapacağız. Grup yolla köye mahalleye ulaşmak mümkün değil köy ve mahalle yollarımızı asfalt yapmayı planlıyoruz" dedi.

"YENİ PROJELER HAYATA GEÇECEK"

Sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinen Şahin, " Bayır mahalledeki hastaneyi kapattınız deniyor, şuanda orada poliklinik hizmetleri devam ediyor. Evet küçüldü ama hizmetine devam ediyor. Ağız Diş sağlığı projelendirmesi yapıldı o devlet hastanesi yerine ağız diş sağlığı inşaat edeceğiz. Karabük Üniversitemizde bu konudaki düşüncemizi gerçekleştirirsek hemen arkasına diş fakültesi bölümü projemiz var. Beşbinevlerde kadın doğum hastanesi vardı ama Şirinevler mahalesindeki yeni hastanemizde bu bölümler çok daha modern şekilde açıldı. Biz o hastaneyi yıkıp boş bırakacak halimiz yok. KBÜ oraya fakülte inşa edecek. Üniversite diyip geçmeyin. Üniversitenin varlığı yurtların varlığı 100. Yıl mahallesinde görülmekte. Önümüzdeki dönemde beşbinevlerin bu bakımdan gelişeceğini düşünüyoruz. Oradaki vatandaşların sağlık alanındaki sorunlarını halledeceğiz. Oraya farklı sağlık alanında hizmetlerimiz olacak ve vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Çok şükür ilçelerimizde hastane açısından eksiğimiz kalmıyor. Eflani'yi açtık, yenicenin inşaatı başladı. Eskipazar'da da başladı Ovacık kaldı. Benim ilçemdir. Biz hizmetler açısından nüfusu büyük olan ilçelerden başladık. Sıra Ovacık'a geldi. 2016 yatırım programına alacağız. Son derece modern bir toplum sağlığı ve aile sağlığı 112'nin içine aldığı lojmanı olan bir projeyi başlatmış olacağız. Okullaşma açısından Karabük'te sıkıntımız yoktur. Sanırım sınıfta öğrenci sayısı 20 civarındadır. Karabük - Bartın arasını çok daha modern bir karayolu haline getirme sorumluluğumuz var. Karabük'ten Bartın'a kısa sürede gidilebilmeli ve Bartın Karabük'ün sahili haline gelebilmeli. Hasankadı'dan geçecek ve Bartın'a ulaşacak olan Yortan'a dönüş yolunda 2016 da ödeneği ayrılarak o yol yapılacak. Beni en çok heyecanlandıran proje, engelliler yaşam merkezi. Yazıköy'de devam ediyor. Engelli yakını olan ailelerimiz var benimde bir çocuğum engelli. Birkaç gün bir yere gitmek istersiniz gidemezsiniz. Yazıköy engelli yaşam merkezine engelli yakınınızı bırakabilecek, orada aile şefkatiyle bakılacak. Hacca gitmeye karar verdiniz, engelli yakınınız var bırakın oraya ibadetinizi yapın. Benim en çok haz duyacağım bir yer olacak orası. Türkiye'de bu merkezler az. Karabük pilot il olarak seçildi. Orada ciddi miktarda da personel çalışacak. Karabük'teki genç hanımlarımızın istihdam edilmesi söz konusu" ifadesinde bulundu.

"TOPLU KONUTLARIN TEMELİNİ RAFET BEYLE BİRLİKTE ATARIZ"

Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin emeklilere yapılan olan TOKİ evleri ile ilgili kandırmaca bir proje olduğunu iddia ettiği yönünde bir soruya ise Şahin, " TOKİ bundan bir süre önce biz emeklilerimiz için ucuz ve toplu konut yapmak istiyoruz dedi. Bu konuda bazı illerde çalışmalar başladı. Karabük çokça emekli hemşerimizin yaşadığı bir şehir. Emekliler derneği bu konuya olumlu yaklaştı. Valiliğimiz defterdarlıkla işbirliğiyle yerimiz var mı, çalışmalarına başladı. Valiliğin bildirilen yerlerini incelediler. Önümüzdeki günlerde TOKİ başkanıyla görüşerek bu süreci başlatacağız. 250 veya 270 TL aylık taksitle 20 yıla yayılarak ödeyecek. İnşaatlar belki 2 yılda bitecek. Emekliler için büyük bir proje bu afaki uydurma bir proje değildir, desteklenmesi gerekir. Rafet bey bilgi isteseydi biz kendisine yardımcı olurduk, bilgi verirdik. İnşallah bu toplu konutların temelini Rafet beyle atarız" cevabını verdi.

"KILI KIRK YARARAK BÖYLE HESAP YAPIYORUZ"

Seçin beyannamesinde Asgari ücrete ve emeklilere zam yapılması gibi maddeler olduğunu bir önceki seçim beyannamesinde yer almadığı ve birkaç ayda ne değiştiği yöndeki bir soruya ise Şahin, " Biz emeklilerimiz için seyyanen 100 TL vermiştik, şimdi tüm emeklilerimize yaygınlaştırıyoruz. Şimdi yaptığımız iş bunu tüm emeklilerimizin alacak hale getirmek. 1 Temmuz'da 100 TL zam alan emekli bu yasa çıkınca 100 TL daha alacak. Yıl içinde aslında 2 bin 400 TL ilave zam alacak. Bunların maliyetleri yapıldı. asal düzenleme gerektirecektir toplam maliyeti bize 19 milyar TL'dir. Biz bunları bütçeden karşılayacağımızı ön gördüğümüz için bu vaatlerde bulunduk. Neden önce ödenek yoktu? O zaman bunun ödenek konusunda sıkıntısı yoktu. 2016 yılı bütçesi öngörümüz böyle bir yükü kaldıracağını öngördük. 1 Kasım'dan sonrada iktidar sorumluluğunu gördüğümüz için kılı kırk yararak böyle hesap yapıyoruz. Diğer siyasi partilerinin iktidara gelmeleri uzak çünkü vaatlerini neden yapamadıklarında cevap vermeyecekleri ortada. Diyelim ki koalisyon söz konusu olsa da büyük pay yine AK Parti olacaktır. Yaptığımız araştırmalar AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini görüyoruz. Bu ekonominin hesabı kitabı yapılmıştır. Bizim vaat edipte yapamayacağımız iş olmadığı için vaat etmediğimiz bir konuyu dile getiriliyor. Bizim tren gibi bir vaadimiz yok bu KARDEMİR ile üniversitesi arasında demir çelik üzerine veya raylı istem üzerine bir fakültenin eğitim yapacağı bir projeydi. Hangi aşamadaydı bilmiyorum. Kayak kayak dediler, İhalesi yapıldı 13 milyon TL'lik yatırımdı. 2017de inşallah kayak severler kayma imkanı olacak. Muhalefet partisine mensup arkadaşlarımızın bizi denetlemelerini, eksiklerimizi söylemeleri bize memnuniyet verir. Hatta şunu da söyleriz, eğer Belediyeyseniz onu yapmak için merkezi hükümetin desteğine ihtiyacınız varsa yardımcı oluruz" cevabını verdi - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Bartın Yerel Haberler

title