Haberler

Şahin'den İçme Suyu Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, meydana gelen bağırsak enfeksiyonunun kontrol altına alındığını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, meydana gelen bağırsak enfeksiyonunun kontrol altına alındığını söyledi.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Toygar ve Boran ile bazı mahallerde görülen içme suyu kaynaklı rahatsızlanmaların gündeme gelmesini basın mensuplarına değerlendiren Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, kendisinin Toygar Mahallesi doğumlu olduğunu hatırlatıp, Battalgazi ilçesinde meydana gelen Bağırsak enfeksiyonu ile ilgili ciddi bir rahatsızlık olmadığını, meydana gelen birkaç münferit vakanın ise kontrol altında seyrettiğini söyledi.

Milletvekili Mustafa Şahin Malatya'ya en çok gelen vekiller içinde yer almakta olduğunu hatırlatarak kendisine vatandaşların ulaşmasının çok kolay olduğunu söyledi. Şahin açıklamasında "Sanırım epeyce bağırsak enfeksiyonları türünden birtakım insanlarımız rahatsızlık geçirmişlerdir. Ben bunu yaklaşık 3-4 gündür takip ediyorum. Normalde ilk günden itibaren halk sağlığı müdürümüz de başta olmak üzere Belediye başkanlığı yetkilileri ile tek tek görüşerek buradaki sorunu birebir incelemeye ve takip etmeye karar verdik. Her iki muhtarımızın da bu konuda bizi haber etmemeleri nedeniyle kendilerine sitemde bulundum. Bizi muhtarlar değil de oradaki vatandaşlarımızın bizi haberdar etmeleriyle haberdar olduk. Daha sonra Muhtarları aradım konuyu yerinden öğrendik" ifadelerini kullandı.

Sorunların kuraklıktan kaynaklı olarak birtakım suyun yetersiz olduğunu hatırlatan Mustafa Şahin, o bölgede MASKİ 'den birisinin vanayı kapattığını daha sonra öğrendiğini söyleyerek "Bu belki 20-25 gün önce olan bir hadisedir. Olayı yeni öğrendim. Belediyedeki arkadaşlarımızla bu bilgiyi paylaşıp anında tekrar eski suyu bağlattık. Orda o suyu arkadaşlarımızın kullanmaması gerekirken vananın kapatılmasıyla her iki muhtarımız da çözümü, nasıl olsa orda artezyenden suyu alıyorduk. O suyla insanların ihtiyacını karşılarız düşüncesiyle işlem yapmışlar. Orada klorlama makinesi olmasına rağmen sanırım o da yetersiz kalmış böyle bir hoşumuza gitmeyen insanlarımızın bağırsak enfeksiyonuna kapıldıklarını üzülerek öğrendik. Bütün hastalarımıza Allahtan şifa diliyorum. Orayı arkadaşlarımız kontrol altına aldılar. İlk etapta klor oranı yükseltildi. 2 Gün depoların temizlenmesi ve boruların dezenfektesi amacıyla çok yüksek bir klorlama yapıldı" dedi.

Köylülerin hiçbir sorununa alakasız kalmadıklarını beyan eden Şahin konuşmasını "Sanki olaya biz müdahil olmamışız, hiç haberimiz yokmuş gibi bir algı oluşturuldu. Böyle bir olay yok. Geçen yıl Malatyasızda belli grupların o bölgede kanalizasyon suyu ile bağ bahçe ürünlerini suladıkları iddiası vardı. Geçen yıl tekrar tekrar takip etmeme rağmen bir-iki münferit olay vardı. Orda kapalı sistem sulama sistemimiz olmasında rağmen böyle bir olay meydana geldi. Bu yıl gerçekten kuraklık var. İnsanlarımız yine şebekeyi kırarak sulamaya başladılar. Yılda bir defa alınan bir ürün olsa bu sebzeden vaz geçebilirsiniz. Ama Ağaçların 20-30 yıllık emeği var. Bunların elbette sulanması gerekiyor. Bunlardan vaz geçemezsiniz. Medik ve Şahnahan yedeğinde kalan kanallarda yeterli suyun olmamasını bahane ederek şehir şebekesinden arıtma tesisine giden ana kolektörlerdeki kanalları kıranlar olduğunu biliyoruz. Maski defalarca kapatmasına rağmen bir türlü bunun önüne geçilemedi. İnsanlarımız gece gene kırıyorlar İnsanlarımız onu kullanamasa belki 3-5 gün sonra asıl suları gelecek. Temiz su ile arazilerini sulayacaklar. Ben burada insanlarımızın Öncellikle kendi sağlıkları başta olmak üzere insan sağlığına önem vermelerini istiyorum " dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Toygar Mahallesi Battalgazi Ak Parti Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title